• ANEKDOTE IN ZGODBICE

  knjigi o živalih na ranču v slovenskem in angleškem jeziku

 • ROJSTNI DNEVI ZA OTROKE

  ROJSTNI DAN v naravi in z prijaznimi 4 nožnimi prijatelji TUDI POZIMI

 • ZA ŠOLE - mladi ambasadorji živali

  Programi za ŠOLE in VRTCE

 • DARILNI BON

  PODARITE DOŽIVETJE, materialne dobrine hitro pozabimo, doživetje ostane za vselej.

za osnovne šole programi 2018/2019
Doživimo naravo skozi njene oči!
UČNI CILJI ANA programov in KAJ OTROCI SPOZNAJO?
Otroci spoznajo svet NARAVE tudi drugače – skozi oči ŽIVALI in RASTLIN. Spoznajo, kako živali in tudi rastline čutijo, čustvujejo, komunicirajo med seboj in z nami. Prav tako pa tudi spoznavajo, kdo vse predstavlja živa bitja narave ter njihova vloga za zdravo, kvalitetno in polno življenje človeka.

KAJ OTROCI PRIDOBIJO z ANA programi?
Narava nas vse polni z NOTRANJIM MIROM in pozitivno energijo. Razumevanje njenega delovanja kot sobitja pa otrokom daje tudi možnosti oblikovanja zdrave samozavesti, dviga samopodobe, samozaupanja ter odgovornosti in sočutja, ki nesporno pripomore k dvigu samospoštovanja in samokontrole vedenja. Razumevanje živali in rastlin prinaša otroku lažje sprejemanje drugačnosti, povezovanje z ostalimi, solidarnost, občutek sprejetosti, zdrave komunikativnosti, zaupanja in delavnosti.

NAŠE PREDNOSTI?

Na Ranču Kaja in Grom že 30 let profesionalno pripravljamo in izvajamo otroške programe v naravi in z živalmi. Več kot 10 let smo aktivni del Animal Asmbassador International® združenja. Pri nas se ljudje in živali pogovarjajo.
Vsi programi temeljijo in zopet oživljajo medčloveške vrednote.


POLETNI TABORI 2019
Kot že vrsto let, tudi to leto organiziramo tabore med poletnimi počitnicami za vse otroke in maldostnike, ki želijo del počitnic preživeti aktivno in v družbi konj.

TERMINI: 

1 TERMIN 28.6. – 5.7. Kraljevi dotik

2. TERMIN 7.7 – 12.7 Konjeniški tabor

3. TERMIN 14.7 – 19.7 Rančarski tabor

4. TERMIN 21.7 – 26.7. Konjeniški tabor / Športni tabor

5. TERMIN 28.7. – 2.8. Rančarski tabor

6. TERMIN 4.8. – 9.8. Konjeniški tabor

7. TERMIN 11.8 – 16.8. Rančarski tabor

8. TERMIN 18.8. – 23.8. Konjeniški tabor / Športni tabor

9. TERMIN 25.8. – 30.8. Rančarski tabor


RAZLIKE MED TABORI:

Kraljevi dotik: primeren za mladostnike, stare 12 let ali več. Program je skupek podrobnega poznavanja konja, konjeve psihologije in navad, jahanja, equility-ja, Tellington TTouch® metode,… . Je precej intenziven tabor, v katerem mladostniki preko teoretičnih in praktičnih delavnic dobijo podroben vpogled v konjevo življenje.

 

Konjeniški tabor: primeren za vse otroke in mladostnike od 6 leta starosti dlje. V tem taboru je v ospredju jahanje in osvajanje znanja na tem področju. Namenjen je vsem, ki se želijo predvsem intenzivno preizkusiti v sedlu ali izboljšati svoje jahalno znanje. Otroci bodo dobili sicer delni vpogled tudi v nego in oskrbo konja, saj verjamemo, da je človek dober jahač šele ko pozna konja tudi iz tal (ne samo v sedlu).

 

Rančarski tabor: primeren za vse otroke in mladostnike od 6 leta starosti dlje. Preko tega tabora bodo otroci lahko razvili prav posebno vez s konjem, katera bo temeljila na prijateljstvu in razumevanju. Namen tabora je otrokom predstaviti, kaj sploh pomeni imeti konja, z vsemi prednostmi in slabostmi. Tako bodo za konja poskrbeli iz vseh vidikov, od urejanja hleva, do urejanja konja in njegove opreme, seveda pa bodo izkusili užitek jahanja in spoznavali načine komunikacije s konjem preko Equility-ja.

 

Športni program: primeren za vse otroke in mladostnike od 6 leta naprej, ki želijo počitnice preživeti aktivno v naravi. Vsak dan bo namenjen drugim športnim aktivnostim, od lokostrelstva, iger z žogo, vodnih aktivnostih in jahanja. En dan, pa se bodo otroci podali na spoznavanje živali in rastlinja preko potepa po gozdovih in travnikih.


Za podrobnejše opise taborov KLIKNI