• Božične počitnice za otroke

    Med prazniki s konji in prazničnimi delavnicami ...

  • ROJSTNI DNEVI ZA OTROKE

    V naravi in z prijaznimi živalmi. V VSAKEM VREMENU in VSE LETO

  • DARILNI BON

    PODARITE DOŽIVETJE, materialne dobrine hitro pozabimo, doživetje ostane za vselej.

BOTRSTVO KONJU
Namen botrstva je preprečiti, da bi ljudje »na vrat na nos« sebi, svojemu otroku ali drugim za rojstni dan, dober uspeh, obletnico ipd kupovali konja. Nakup letnega Botrstva konju date otroku in sebi čas, da se vsi skupaj preizkusite/soočite z realnostjo ali ste skupaj z otrokom sposobni imeti svojega konja. Konj postane namreč družinski član! Četudi je v reji drugje. S tem se pridružujete Ambasadorjem živali, ki si želimo, da se konjev nebi več množično preprodajalo in jih po naveličanosti dajalo v zavetišča ali klavnice.
BOTER KONJU:
1. Je lahko otrok, družina ali odrasla oseba
Najmanjša starost otroka, da lahko samostojno postane boter je 12 let. V primeru otroka mlajšega od 12 let, pa boter postane cela družina, otrokovo ime pa je zapisano na certifikatu, kot boter konja.
2. Boter konju ne potrebuje jahalnega predznanja.
3. Boter konju se pred začetkom dela s konjem udeleži "Kajinega seminarja", ki je vštet v ceno aktivnega botrstva.
4. Aktivni boter se trudi čim večkrat priti ter svojega varovanca skrtačiti, mu očistiti kopita, ga sprehoditi ...
5. Vsak boter lahko o konju, ki mu je boter, govori kot o svojem konju.
6. Konja, ki je predmet botrstva, ni mogoče odkupiti/odtujiti/odpeljati iz črede
7. Botrstvo ne vključuje brezplačnega jahanja
8. Botrstvo traja eno leto (napisano na certifikatu), z možnostjo podaljšanja
9. Če po enem letu ugotovimo, da je nakup konja za vas ali vašega otroka/družino prava odločitev, vam obljubimo, da vam bomo pri nakupu lastnega konja svetovali in pomagali.

KAKO POSTATI BOTER

- pokličete nas na 041 639 822 ali še bolje nam kar pišeš na
E pošto: #EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM# in ti pošljemo izjavo o botrstvu
- izpolnite pristopno izjavo
- izberite konja kateremu želiš postati boter
- nam vrneš izjavo o botrstvu po E pošti, faxu ali pošti
- plačaš 350€ letnega botrstva na TR: 05100 8013351751, Ranč Kaja in Grom,
Razgor 11, Vojnik, namen: botrstvo konja + ime konja

UGODNOSTI ZA BOTERA:
- Se pred začetkom dela s konjem udeleži Kajinega seminarja, ki je vštet v ceno
letnega botrstva.
- Letni boter pridobi naziv: BOTER KONJU
- Boter prejme lični Cerifikat o botrstvu
- Boter je naveden kot Boter konja na naši spletni strani, na facebooku Ranča
Kaja in Grom in pod skupino Animal Ambassador

KAM POKLIČETE ZA INFORMACIJE? 041 639 822 Darja ALI #EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM# . 

BOTRSTVO KONJA-NAMEN
Namen botrstva je preprečiti, da bi ljudje ne naredili napako in na vrat na nos sebi in/ali svojemu otroku za rojstni dan,dober uspeh,obletnico ipd kupili konja. Je tudi preiskus/soočenje z realnostjo ali si sposoben imeti svojega konja.
Dejstvo je, da predvsem pri otrocih prvo navdušenje zelo hitro mine in se tistega čudovitega darila hitro naveličajo. Ker pa tako darilo zahteva ogromno odrekanja cele družine, se največkrat zgodi, da to darilce v zelo kratkem času zamenja nešteto lastnikov in tako kar hitro pride do množične preprodaje konj.

Žal pa ta zelo inteligentna žival kljub vsemu ne more vsega tako hitro dojemati, zato kmalu postane nezaupljiva ali celo sovražna do ljudi. Proti ljudem začne brcati in gristi, zaradi česar zelo mlad pristane v bližnji klavnici.

Na Ranču smo mnenja, da si te plemenite živali tega ne zaslužijo, zato smo se odločili devet naših konj ponuditi na voljo v programu: BODI MOJ BOTER.

Botrstvo je izkušnja, pomembna tako za odrasle,otroke, starše in konje.

Otrokom bo botrstvo dalo priložnost, da dokažejo svoj občutek za odgovornost, ugotovijo ali je konj prava družba zanje. Starši pa bodo lahko redno spremljali otrokov odnos do živali, kar jim bo pomagalo otroka še bolje spoznati in razumeti. Hkrati bo otrokov odnos do konja za starše izjemna pomoč pri sprejemanju odločitve glede morebitnega nakupa lastne živali.

S tem program na Ranču Kaja in Grom skušamo pomagati izkoreniniti množično preprodajo konj, ki je v Sloveniji precej resen problem.BOTRSTVO KONJA-PREDSTAVITEV 4 NOŽNIH VAROVANCEV
Boter lahko postanete našim konjem ali .... Vsi, ki ste zaljubljeni v pse ali muce pa nimate pogojev imeti svojega 4 nožnega prijatelja doma, lahko postanete boter slepi kužiki Kali, velikemu a zelo nežnemu Anatolcu Leonu ali mucam Šaj, Kleverju ali staremu atu DolfoTomu.

Spoznajte naše čudovite 4 nožne prijatelje in morda se odločite postati aktivni prijatelj kateremu od nji. Vsak ima svojo življenjo zgodbo veliko od njih pa je posvojenih, ker .... .

ENTER (2)
ENTER
: 20 let drugi šef hleva, ki govori s „pestmi“. V kolikor Jadran ne uspe urediti situacije po mirni poti, pomiri zadevo Enter z nastopom hlevskega redarja. Do ljudi pa je prijazen, razumevajoč in zelo pazljiv. Enterja smokupili pred 16 leti.PEGAZ
: 19 letni Pegaz bo nadomestil Jadrana, ko se bo ta upokojil. Je miren in moder konjiček, ki ima svojo življenjsko filozofijo. Samo življenje mu je popolnoma jasno in razumljivo. Pri nas se je rodil pred 19 leti :).GAJA
: 18 letna mala in živahna lepotička in sestrica od Pegaza. Znana je kot hlevska “scrkljanka”, ki ima privilegije tako pri ljudeh kot pri konjih. Deluje samoljubna in samovšečna, vendar pa je zelo tankočutna in skrbna. Je  pa zelo pametna in poštena kobilica. Pri nas se je rodila pred 18 leti :).KALIB
: 19 letni hlevski raziskovalec in inovator. Najbolj uživa, če lahko odkrije kako novost ali proizvede kakšne zanimive zvoke, npr. zvok trganja šotora, občudovanje razmetanega pastirja, za katerega je ugotovil, da ne deluje… Kalib je Pegazov in Gajin polbrat. Rodil se je pri nas pred 19 leti :).ARON
: 27 letni rjav konjiček, pred nekaj leti pripeljan na ranč in zaradi šibkega zdravja predčasno upokojen. Je z vsem zadovoljen, najraje pa ima nežno krtačenje in pogovor z mirnim človekom (seveda ob krtačenju). Aron je eden od tistih konjičev, ki so okusili kako je, če te nekdo vzame k sebi, ti nudi toplino nato pa pozabi nate. Sporoča vsem staršem, naj premislijo predno kupijo svojim otrokom živega konja. Aron je posvojenec, ki je imel lepo življenje pri nežni lastnici, le vmesnii dve leti je izkusil grenko plat človeka .DŽIPSI
: pregnani, 15 letni lump, ki je najsrečnejši, če lahko ušpiči kakšno nebolečo lumparijo, kot je odpreti vrata, kljub temu, da so 3x zaklenjena, odvozlati, če se le da 3, ne 1 vozel, se žogati z posodami in učiti lumparije konjsko prijateljico Izi. Džipsi je posvojenec.ARIZONA
, 22 letna rjava šarmantna damica, ki se je z veliko težavo prilagodila življenju brez hčerkice a je danes velika prijateljica Atona in Drinčka ter veselo rita in nori po snegu, ter že nagaja staremu atu Aronu. Arizona je že več let imela težave z zobmi, lani smo ji zato morali odstraniti 5 zob. Zato potrebuje prilagojeno hrano ob senu. Je posvojenka, k nam pripeljana pred 4 leti.


KAN
: 13 letni lipicanec, ki se nam je pridružil lani. Skupaj s svojo prijateljico Tajgo sta izgubila svojega 2 nožnega prijatelja, ki je zanju vse življenje nežno skrbel. Kan se malo težje navaja na novo okolje, saj se čuti Tajgin zaščitnik in misli, da je ne sme spustiti  izpred oči, da se ji kaj nebi zgodilo. Kan je posvojenec.

TAJGA
: 14 letna nežna kobilica, Kanova sestrica lipicanka, ki se nam je tudi pridružila lani ... . Tajga je mirna in nič zaskrbljena - verjetno je tudi zanjo dovolj  v skrbeh Kan. Oba sta trenutno v Andrejevi šoli ujahavanja. Počasi napredujejo tako v zaupanju, kot razumevanju dejstev. Prepričani smo, da bosta tako briljantna konjiča kot so naši paradni jahalni konji Jadran, Enter, Pegaz,  Gaja.slepa kužika KALA
, 5 letna Ambasadorka živali, ki s svojo 2 nožno prijateljico Darjo hodi po šolah in uči otroke, da je živalica tvoj prijatelj v dobrem in v slabem. Če se odločiš za živalico moraš vedeti, da si se odločil za prijatelja, ki bo s teboj vsaj 12 – 15 let in sicer bosta prijatelja v dobrem in slabem. Kala pravi: “Jaz se počutim čisto v redu. Kot vsako živo bitje sem se pač navadila, da uporabljam bolj voh, otip in dodatno pomagala, ki ga prej nisem poznala: “gostoto zraka”, ki mi pomagajo, da živim normalno. Moji 2 nožni prijatelji so se tega tudi navadili in zato mirno tečem po gozdu, skačem za Leonom in nagajam mucam. Moje življenje je pač prilagojeno, trudim pa se, da svojih 2 nožnikov ne obremenjujem s tem in jim za to, da smo skupaj 5x vračam s svojimi pasjimi zvijačami, da so mehki in voljni, hi,hi,hi”. Kala je prišla k nam iz veterinarske ambulante po prometni nesreči zaradi katere je oslepela. Je naša mala posvojenka.