• RANČ KAJA IN GROM

  Kako je pri nas ...

 • ROJSTNI DNEVI ZA OTROKE

  V naravi in z prijaznimi živalmi. V VSAKEM VREMENU in VSE LETO

 • POLETNI TABORI ZA OTROKE 2020

  Otroške počitnice - aktualni popusti !!!

 • DARILNI BON

  PODARITE DOŽIVETJE, materialne dobrine hitro pozabimo, doživetje ostane za vselej.

UČENJE EQUILITY DELA S KONJEM
Izbirate lahko med TEČAJEM Equiliy dela s konjem ali pa INDIVIDUALNIMI URAMI Equility-ja
VREMENSKI POGOJI: Equility lahko IZVAJAMO SKOZI VSE LETO, saj imamo odprto manežo in manjši zaprt prostor.

TEČAJ EQUILITY

Traja okvirno 10 do 15 ur in vam, pri predplačilu 10 urnega tečaja, eno uro Equility dela podarimo.

PRIPOROČAMO:

Prvi dve uri priporočamo, da vzamete skupaj. Priporočamo 2x tedensko delo Equility delo s konjem.

KAJ ZAJEMA TEČAJ EQUILITY dela s konjem?

Zajema teoretični in praktični del. Osvojiti vam bomo pomagali prve 3 stopnje Equility dela

CENA 10 urnega tečaja : 200€/na osebo
Ure lahko plačujete sproti, lahko pa se odločite za plačilo celotnega tečaja skupaj. V primeru, da se odločite pred začetkom tečaja vplačati vseh 10 ur skupaj vam 11 uro podarimo.

INDIVIDUALNE URE Equility dela s konjem

ZAKAJ SE ODLOČIMO ZA INDIVIDUALNE URE Equility dela?

- Še nimamo iskušenj s konjem
- ker smo doživeli neprijetno izkušnjo in nas je sedaj strah
- Kar nas je zelo strah konja, imamo pa ga radi in si močno želimo pridobiti z njim pristen/harmoničen odnos
- želim, da se učitelj Equility.ja popolnoma posveti meni in mojemu konju
- drugo

POTEK PROGRAMA IN ŠTEVILO UR: določimo glede na kandidata in njegove potrebe. Je pa v programskem okvirjih Equility tečaja :
Zajema teoretični in praktični del. Osvojiti vam bomo pomagali prve 3 stopnje Equility dela

CENA individualne ure: 40€ na osebo
Ure lahko plačujete sproti, lahko pa se odločite za plačilo celotnega tečaja skupaj. V primeru, da se odločite pred začetkom tečaja vplačati vseh 10 ur skupaj vam 11 uro podarimo.

KDO UČI IN IZVAJA EQUILITY PRI NAS?

Andrej Žnidaršič 56 let, ustanovitelj Equility-ja v Sloveniji z 26 letno prakso aktivnega dala s konji.
Manca Grubič 26 let, Equility učiteljica s 7 let prakse dela s konji

KAM LAHKO POKLIČETE ZA DODATNE INFORMACIJE ALI/IN REZERVACIJO TERMINA?

Vašega klica bomo veseli na telefonski številki: 040 75 99 00 - Manca ali pa nam pišete na: #EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM# . Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.

KAJ JE EQUILITY, CILJI ....
Equility je posebna disciplina, ki je priporočljiva v vseh konjeniških centrih in klubih, saj predstavlja in zagotavlja boljše razumevanje samega konja, kar je pogoj za doseganje boljših rezultatov tudi pri drugih konjeniških disciplinah. EQUILITY je zabaven nov šport, ki je sestavljen iz različnih preizkusov in vaj, ki jih izvajajo konji ob ukazih vaditeljev, ki se običajno nahajajo ob njih. Vaditelji vodijo svoje konje z glasom in govorico svojega telesa, nikoli z bičem ali drugimi prisilnimi sredstvi. Na tekmovanjih na nižjih nivojih je dovoljena uporaba oglavnice in povodca, kateri pa mora biti ves čas ohlapen in popuščen. Vaje se izvajajo v vseh treh hodih konja ( v koraku, kasu in na višjih nivojih tudi galopu ) EQUILITY ne prikaže samo inteligenco konja ampak tudi nesebično povezanost s svojim vaditeljem. To ni le spontana izvedba določenih vaj, temveč se naloge izvajajo v igri, v ozračju čustvene povezanosti med konjem in vaditeljem, ter v obojestransko zadovoljstvo....
EQUILITY je zabaven nov šport za konja in človeka - vodnika. Sestavljen je iz različnih preizkusov in vaj, pri katerih vodnik, ki se običajno nahaja ob konju, vodi svojega konja z glasom in govorico svojega telesa. Za vodenje se nikoli ne uporablja prisile ali kaznovanja. Na tekmovanjih na nižjih nivojih je dovoljena uporaba oglavnice in povodca, ki pa mora biti ves čas ohlapen in popuščen. Vaje se izvajajo v vseh treh hodih konja (v koraku, kasu in na višjih nivojih tudi galopu).
EQUILITY ne prikaže samo inteligence konja ampak tudi nesebično povezanost s svojim vodnikem. To ni zgolj spontana izvedba določenih vaj, temveč se naloge izvajajo v igri, v ozračju čustvene povezanosti med konjem in vodnikem, ter v obojestransko zadovoljstvo.

CILJI
EQUILITY je športna panoga, ki jo izvajamo v simbiozi s svojim konjem, vendar ne na konju, temveč ob njem. Iz tega razloga je primerna tudi za tiste konje, ki sicer nimajo športnih predispozicij ali so za športna tekmovanja prestari, kot tudi za ljudi, ki nimajo športno – tekmovalnih ambicij, ali pa so jim le ta nedosegljiva zaradi določenih pomanjkljivosti, pa imajo kljub temu sposobnost prijaznega komuniciranja s svojim konjem.

Glavni cilj EQUILITY-ja je poudariti povezanost in sporazumevanje med konjem in njegovim lastnikom/prijateljem(vodnikem). Ta povezanost se vidi in izraža v aktivnem in prostovoljnem delu konja, ki je pozoren na ukaze vodnika, ter le-te izvaja sproščeno in harmonično. Konj in vodnik morata delovati kot dobra prijatelja in dobra ekipa, ne pa v odnosu podrejeni – nadrejeni. Z EQUILITY-jem omogočimo konju, da pridobi drugačen status, saj se tukaj v celoti izraža njegova inteligenca in senzibilnost, in zato ne deluje le kot športni stroj, tako kot v ostalih konjeniških tekmovanjih.
Sijajno izvajanje Equility-ja zahteva odlično izučenega konja in vodnika, ki dobro razume konjevo govorico, njegove navade in karakter.

KATERI KONJI SO PRIMERNI ZA EQUILITY

Primerni so vsi konji ne glede na njihovo prejšnjo dejavnost, tako poniji kot drugi konji, in tudi starejši, že upokojeni konji.
Konji morajo predhodno pridobiti ustrezno znanje iz poslušnosti, da bi lahko bili v praksi neodvisni pri izvajanju nalog, še posebej pri tistih, ki se izvajajo na daljavo.
Kakšni so oz. postanejo EQUILITY konji?
- Zelo pozorni in se osredotočajo na ukaze - Neodvisni pri opravljanju nalog - Mirni, vedri in uravnoteženi - Vaje izvajajo prostovoljno in igrivo
EQUILITI CENTER SLOVENIJA
Vse, ki bi se želeli pridružiti članom, ljubiteljem in simpatizerjem Equility dela s konjem, vabimo na DAN odprtih vrat EQUILITY-a in sicer v NEDELJO, 26. maja 2013 od 10 do 13 ure. Predstavil vam bomo naše posestvo, 2 + 4 nožne in :) pernate prijatelje, svoje delo, predstavili osnove Tellington Ttouch® metode in biser našega dela s konji - novo konjeniško disciplino Equility. Toplo vabljeni! Da pa se lažje pripravimo na skupino 5 oziroma 100 ljudi, vas lepo prosimo za najavo vašega prihoda - po telefonu 041 639 822 ali e-pošti: aron@siol.net. V kolikor pa vas zanima, da bi poskusili tudi sami, izpolnite prijavnico, ki je v priponki. Na dan odprtih vrat bo Equility lahko poskusilo le 5 novih kandidatov, da ne bomo vznemirjali konjev. Hvala za razumevanje....
Equility center Slovenija je ustanovljen z namenom spodbujanja in širjenja novega pristopa in pogleda na konja kot živega bitja, ki razmišlja in občuti, ki ima individualno osebnost, značaj ter duševne in intelektualne sposobnosti.
Podpira in spodbuja vse raziskave, ki se nanašajo na konja, da bi s tem izboljšali znanje o duševnih in intelektualnih sposobnosti konjev ter njihovih čustev in občutkov. Deluje na področju varstva konjev, tako da organizira in izvaja konference, razprave in okrogle mize na temo konja, z namenom, da se razumevanje in komunikacija s konji dvigne na višji nivo, da se izvajajo ukrepi v korist spremembe statusa konja in sicer na vsesplošno priznanje kot člana družine.

Dejavnosti, ki jih razširja Equility center Slovenija, so
predvsem izkušnje in odnosi, ki se pojavljajo med ljudmi in konji. Te dejavnosti omogočajo vzpostavitev boljšega razumevanja med človekom in konjem ter spodbujajo spoštovanje, zaupanje in medsebojno sodelovanje. Equility je posebna disciplina, ki je priporočljiva v vseh konjeniških centrih in klubih, saj predstavlja in zagotavlja boljše razumevanje samega konja, kar je pogoj za doseganje boljših rezultatov tudi pri drugih konjeniških disciplinah. Izvajanje Equility- ja je dostopno vsem, je tako za mlade kot za odrasle, začetnike in izkušene jahače, kot tudi za tiste, ki še nikoli niso jahali, saj se vaje izvajajo z in ob konju, ne pa na njem.

Equility odpira nove perspektive, ki lahko pozitivno vplivajo na ljudi vseh starosti; ljudi, ki imajo radi konje in želijo z njimi deliti nekaj lepega. Prav tako pomaga konja ponovno približati tistim jahačem, ki imajo kakšno slabo izkušnjo (padci, strahovi, stresne situacije, itd ...), ki se pogosto zgodijo zaradi napačnega razumevanja živali. Končno, ponuja tudi pravo priložnost za prekvalifikacijo konjev, ki so postali neprimerni za druge oblike konjeniške dejavnosti (po poškodbah ali drugih fizičnih težavah, starosti, …. ).
Na Ranču Kaja in Grom imamo vsako nedeljo dopoldan Equility igralne urice s konji. Vabljeni!
Leto 2012 je leto uradnega rojstva Equility-ja. Zato imamo veliko dela do prve mini tekme, ki pa jo načrtujemo jeseni 2013. Do takrat vas vse, ki bi se želeli pridružiti članom, ljubiteljem in simpatizerjem Equility dela s konjem, vabimo na DAN EQUILITY-a in sicer v SOBOTO, 26. maja 2012, ko bo imel Ranč Kaja in Grom "dan odprtih vrat" in vam predstavil posestvo, 2 + 4 nožne in pernate prijatelje, svoje delo, popoldan pa biser dela s konji - Equility. Toplo vabljeni!, Da pa se lažje pripravimo na skupino 5 oziroma 100 ljudi, vas lepo prosimo za potrditev, da pridete - po telefonu 041 639 822 ali e-pošti: #EM#61736d6d44766f686427646e78#EM#. V kolikor pa vas zanima, da bi poskusili tudi sami, izpolnite prijavnico, ki je v priponki.
Na dan odprtih vrat bo Equility lahko poskusilo le 5 novih kandidatov, da ne bomo vznemirjali konjev. Hvala za razumevanje.


Pripeta datotekaPRIJAVNICA dan odprtih vrat
EQUILITY TEKMOVANJA
Leto 2012 je leto uradnega rojstva Equility-ja v Sloveniji. V marcu mesecu smo začeli z Equility uricami ob nedeljah dopoldan. Tako bomo preživeli veliko prečudovitega druženja z našimi 4 nožnimi prijatelji in vami, če se nam boste želeli pridružiti in sicer vse do prve mini tekme, ki jo načrtujemo jeseni 2013. Takrat pomo pokazali katera dvojica je najboljši tim, zvečer pa bomo na minikonferenci izmenjali skrivnosti pristopa do boljšega razumevanja in povezovanja z našimi 4 nožnimi prijatelji. No pa še nekaj o pravilih, točkah in zahtevnosti, da boste lahko vadili tudi doma:) ....
EQUILITY TEKMOVANJA

EQUILITY 1:
Naloge za začetnike:
Cilj je prikazati, da konj razume in upošteva glasovne in telesne ukaze vodnika, ter da samostojno opravi enostavne vaje poslušnosti.

EQUILITY 2: Naloge, s katerimi konj pokaže, da spremlja vodnikeve glasovne in telesne ukaze
Cilj je pokazati prostovoljno in neprisilno sledenje konja svojemu vodniku ter čim bolj simpatičen odnos, ki izkazuje tesno povezanost obeh udeležencev.

EQUILITY 3: Naloge, s katerimi dokazujemo brezpogojno zaupanje konja svojemu vodniku:
Tu je poudarjena odlična komunikacija, ki obstaja med konjem in njegovim vodnikom. Je prikaz poslušnosti in pozornosti konja na zahteve, ki mu jih podaja vodnik ter koncentracije konja in prostovoljnega sodelovanja na različnih ovirah.

EQUILITY 4: Harmonija gibanja
To so naloge za konja, ki so sestavljene iz dela na različnih ovirah, ter vaj, ki prikažejo okretnost in odzivnost konja na ukaze vodnika na daljavo. Naloge potekajo v prostem slogu.

POTEK TEKMOVANJ IN PRAVILA

EQUILITY 1:
Preizkus za Equility 1 obsega sklop vaj, pri katerih je vodnik ob konju ali v neposredni bližini in vaje opravlja s konjem na povodcu, vendar le z glasovnimi ukazi in nikakor ne s prisilo. Ocenjuje se medsebojno sporazumevanje med vodnikem in konjem, ter harmoničnost izvajanih nalog. Pridobivanje znanja pri Equility 1 je vsekakor osnova v komunikaciji med vodnikem in njegovim konjem in tudi pogoj za nadaljevanje v Equility 2.
- EQUILITY tekmovanja se izvajajo na prostoru (maneži) v velikosti vsaj 20 X 25 m. Seznam nalog za Equility 1:
- Osnovni položaj – prihod konja na tekmovalni prostor
- Hoja v koraku naprej
- Stop
- Hoja nazaj
- Obrat na prednjem trupu
- «Počakaj« – konj ostane na mestu kljub temu, da se vodnik odmakne ( 15 sek ).
- Različni hodi ( korak, kas )
- Hoja v cik-caku okrog stožcev
- Vodenje konja po labirintu
- Preskok čez nizko oviro
- Pri vseh vajah se vodnik nahaja ob konju, le v nalogi «Počakaj« gre pred konja.

Ovire, ki jih mora konj premagati morajo biti 100% varne


EQUILITY 2: Pri Equility 2 se izvaja naloge kot pri Equility 1, le da konj ni na povodcu, temveč le sledi vodnikevim glasovnim ukazom ali znakom telesa. Kriteriji ocenjevanja uspešnosti izvedenih nalog:
- Ukazi so verbalni, spodbujanje konja je dovoljeno in priporočljivo
- Vodnik ne sme nikoli pred konja razen pri nalogi »počakaj«
- Oči konja kažejo njegovo poslušanje in koncentracijo
- Vodnik ali konj mora ostati v mirovanju pri nalogi »počakaj«
Ocena splošnega odnosa konja: umirjen, zainteresiran, aktiven, sproščen, igriv Ocena splošnega odnosa vodnika: pozitiven in strukturiran, korekten, jasen in razumevajoč. Ovire, ki jih mora konj premagati morajo biti 100% varne

TEST NADZOR Vodnik naredi s konjem pot, ki je označena s stožci in prečkami pri labirintu, ter preskoči nizko oviro. Konja pri vseh vajah vodnik vodi le s glasovnimi ukazi ali telesnimi gibi, vendar pa brez fizičnega dotika, razen, ko je vaja zaključena in vodnik konja nagradi, pohvali in poboža. Pri vseh vajah mora konj z veseljem sodelovati s svojim vodnikem in ne sme biti v podrejenem položaju.
Ovire, ki jih mora konj premagati morajo biti 100% varne.

- EQUILITY 3:
Vodnik se nahaja ob konju, ukazi so glasovni ali telesni. Vse naloge, ki jih mora opraviti konj pri Equility 3 so bistveno težje in sestavljene iz več različnih ovir kot na primer :
- Hoja preko mostu
- Konj se s prednjimi nogami povzpne na 50 cm visok podstavek
Hoja skozi vrata, ki so zaprta s ponjavo ( lahko tudi trakovi )
- Hoja preko gugalnice
- Prehod skozi obroč
- Prehod čez vodo
- Preskok nizke ovire
- Druge podobne naloge
Ovire, ki jih mora konj premagati morajo biti 100% varne
.
EQUILITY 4: Vrhunec tekmovanj v Equility- ju predstavlja Equility 4, ki se izvaja enako kot Equility 3, le da se vodnik ne nahaja ob konju, temveč stoji na sredini tekmovalnega prostora ter konja vodi "na daljavo".
Ovire, ki jih mora konj premagati morajo biti 100% varne

TOČKOVANJE:
Vsaka vaja ima določeno število točk. Tekmovalci imajo za izvedbo vaj vnaprej določen čas, ki je odvisen od števila in zahtevnosti nalog. Če je čas presežen, tekmovalca izgubita točko, če pa je presežen za 100%, imata tekmovalca možnost ponovno sodelovati šele na naslednji tekmi.
Tekmovalca lahko izgubita točke v naslednjih primerih:
- Prekoračitev predvidenega časa: 1točka
- Spodbujanje konja z dotikom med samo tekmo: 5 točk
- Konj zavrne izvedbo določene vaje : 5 točk 3 zavrnitve: izključitev 100 % prekoračitev predvidenega časa: izključitev

Za "zavrnitev" se šteje, kadar: - konj noče opraviti določene naloge - konj zapusti vodnika in je izven njegovega nadzora.

Želja in vodilo pri delu ter izpeljavi tekem EQUILITY CENTRA SLOVENIJA je, da bo povezanost, simbioza, razumevanje in prijateljska vez med konjem in vodnikom vedno tisto, k čemur bomo stremeli vsi ljudje (tako vodniki, ocenjevalna komisija in gledalci, novinarji…) in za kar bo par ocenjen najvišje. Trudili se bomo, da čas izvedbe in tekmovalnost, ki jo narekuje prestiž in človekov ego, ne bo nikoli vodilo. K tekmovalnosti nas bodo spodbujali najboljši možni dosežki konja in vodnika glede na stopnjo psihične in fizične zmogljivosti, starost udeležencev, ter prikaz "kaj midva vse že znava". Zato je tudi predviden čas izvedbe nalog vedno za vsako tekmo določen posebej. Trudili se bomo: da bodo naši konji fizično, psihično, emocionalno in energetsko še bolj sproščeni in svobodni, da ne bodo od tekem ali naše bližine postajali odvisni ter, da se bodo dobro počutili »v svoji koži«.
Prvo Equility tekmovanje je predvideno jeseni leta 2013. Do takrat pa vabimo vse, da poizkusijo Equility delo na svojih konjih ali konjih v bližnjih klubih ali centrih. Vse, ki pa si želite pri delu družbe, in tiste, ki bi jim pomoč pri začetnih korakih prišla prav, pa vabimo na naše Equility urice vsako nedeljo dopoldan na Ranč Kaja in Grom. Seveda pa vam lahko pomagamo tudi na vašem terenu (doma, v klubu ali centru) ob vašem konju ali imamo Equility urice tudi pri vas.Za Ranč Kaja in Grom pripravil
Žnidaršič Andrej