TEČAJ URAVNOTEŽENEGA JAHANJA AŽ©
Izbirate lahko med TEČAJEM URAVNOTEŽENEGA JAHANJA AŽ© ali pa INDIVIDUALNIMI URAMI JAHANJA
VREMENSKI POGOJI: jahanje lahko IZVAJAMO SKOZI VSE LETO, saj imamo odprto jahališče in manjše zaprto jahališče.

TEČAJ URAVNOTEŽENEGA JAHANJA AŽ©
Tečaj uravnoteženega jahanja AŽ© traja okvirno 10 do 15 ur in vam, pri predplačilu 10 urnega tečaja, eno uro jahanja podarimo.

PRIPOROČAMO:

Prvi dve uri priporočamo, da vzamete skupaj. Naslednje ure pa vsako uro posebej. Če se zares trudiš in učiš je ena ura naenkrat dovolj za vaše jahanja nevajene mišice. Priporočamo 2x tedensko jahanje. Idealno bi bilo jahanje vsake 3 dni, manj kot 1x tedensko pa tečaj sam navadno močno podaljša.

KAJ ZAJEMA TEČAJ URAVNOTEŽENEGA JAHANJA AŽ© ?

Zajema teoretični in praktični del jahanja. Ura priprave konja in jahanja je 60 minut in v tem času jahač svojega konja pripravi na jahanje (skrtači, očisti kopita,zauzda in osedla) in ga po jahanju zopet uredi - mu sname sedlo in uzdo(očisti brzdo) ter ga skrtači (zmasira).

CENA 10 urnega tečaja jahanja: 250€/na osebo
Ure lahko plačujete sproti, po vsaki uri jahanja, lahko pa se odločite za plačilo celotnega tečaja skupaj. V primeru, da se odločite pred začetkom tečaja vplačati vseh 10 ur skupaj vam 11 uro podarimo.

INDIVIDUALNE URE URAVNOTEŽENEGA JAHANJA AŽ©

ZAKAJ SE ODLOČIMO ZA INDIVIDUALNE URE URAVNOTEŽENEGA JAHANJA AŽ© ?

- Kar nas je zelo strah konja, imamo pa ga radi in si močno želimo naučiti jahati na način kjer uživata oba
- ker smo doživeli neprijetno izkušnjo in nas je sedaj strah
- ker sem imel/imela klasičen tečaj jahanja pa sem pridobi/la strah do konja
- želim, da se učitelj jahanja popolnoma posveti meni in mojemu konju
- želim "izpiliti" določen del jahalne tehnike
- drugo

POTEK PROGRAMA IN ŠTEVILO UR: določimo glede na kandidata in njegove potrebe. Je pa v programskem okvirjih tečaja jahanja:
Zajema teoretični in praktični del jahanja. Ura priprave konja in jahanja je 60 minut in v tem času jahač svojega konja pripravi na jahanje (skrtači, očisti kopita,zauzda in osedla) in ga po jahanju zopet uredi - mu sname sedlo in uzdo(očisti brzdo) ter ga skrtači (zmasira).

CENA individualne ure: 40€ na osebo
Ure lahko plačujete sproti, po vsaki uri jahanja, lahko pa se odločite za plačilo celotnega tečaja skupaj. V primeru, da se odločite pred začetkom tečaja vplačati vseh 10 ur skupaj vam 11 uro podarimo.

KDO UČI IN IZVAJA URAVNOTEŽENEGA JAHANJA AŽ© PRI NAS?


Andrej Žnidaršič 60 let, certificirani Strokovni sodelavec v konjeništvu in konjereji in Športni manager, je končal usposabljanje za učitelje jahanja na Nemški jahalni Akademiji v Warendorfu. Andrej 26 let uči jahanje in sicer v Sloveniji ( lastniki konj, rejci, Brdo pri Kranju, četrto leto pa dela s konji in spremlja terensko jahanje v Kobilarni Lipica) in tujini ( BiH, Hrvaška, v Johannesburgu mesec dni je učil uravnoteženo jahanje in pripravljal jahače in njihove konje za tekme v dresuri, preskakovanju in Country Cross).
Specialist pa je za vse, ki povedo, da so imeli slabo izkušnjo s konjem ali se konja bojijo in konje s problmatiko.

Manca Žnidaršič, 26 let, certificirani Tellington TTouch® učitelj in terapevt za konje, pomaga pri jahanju vsem tistim, ki želijo počasnejši tempo tečaja jahanja.

KAM LAHKO POKLIČETE ZA DODATNE INFORMACIJE ALI/IN REZERVACIJO TERMINA?

Vašega klica bomo veseli na telefonski številki: 041 639 822 - Darja, rezervni številki pa sta še 031 414 283 Andrej ali pa nam pišete na: #EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM#. Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.

JAHANJE-TURISTIČNA URA JAHANJA
Jahanje pri nas priporočamo vsem tistim, ki vidijo v konju sobitje, prijatelja in partnerja in za vse, ki bi želeli konja spoznati kot takega. Ne priporočamo pa ga za tiste, ki v konju vidijo samo sredstvo za sprostitev in uresničevanje svojih interesov. Turistično ura jahanja lahko tudi PODARITE.
KOMU PRIPOROČAMO  TURISTIČNO URO JAHANJA?

- Vsakemu, ki želi prvo poskusiti ali je jahanje res tisto kar ga veseli
- Vsakemu, ki išče sebi primeren center, klub.., kjer bi želel začeti jahati in ima možnost ugotoviti ali mu naš način dela s konji in podajanje znanja odgovarja.
- Tistemu, ki že jaha pa mu način dela s konji ne ustreza in bi želeli najti center, klub…, ki bi bil bolj po njegovih pričakovanjih
- Vsem, ki bi želeli PODARITI uro jahanja prijatelju, sodelavcu,svojcu ….

KAJ ZAJEMA TURISTIČNA URA JAHANJA?

Turistična ura traja 50 min. Začnemo z predstavitvijo konja kot bitja: njegove potrebe, želje, navade, govorico, kako sliši, vidi…, spoznate njegovo obnašanje. Nato se pogovorimo o tehniki jahanja in pravilih, ki nam služijo kot skupni jezik s konjem. Učimo tehniko jahanja po svetovnih merilih, ki veljajo za osnovo ali tako imenovano ABC jahanja.
Po teoretičnem delu poizkusimo tehniko jahanja na učnem pripomočku konjičku Valentinčku, nato sledi spoznavanje s konjem in prvi kontakt z enim od naših mirnih in prijaznih konjičev. V tej uri konja mi uredimo in pripravimo na jahanje, vi pa ga boste nato zajahali in se naučili ali pa zopet vadili osnovne korake. Jahanje prilagodimo znanju jahača.

CENA turistične ure jahanja:  25€/ na osebo

VREMENSKI POGOJI: jahanje lahko IZVAJAMO SKOZI VSE LETO, saj imamo odprto jahališče in manjše zaprto jahališče.

KAM POKLIČETE ZA INFORMACIJE IN REZERVACIJO TERMINA?

Vašega klica bomo veseli na telefonski številki:  041 639 822 - Darja, rezervni številki pa sta še 03 427 0118 in 031 414 283 - Manca, Andrej pa nam pišete na: #EM#61736d6d44766f686427646e78#EM# Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.
Terensko jahanje
Jahanje v naravi je čudovita izkušnja, sprostitev, odmik od ponorelega sveta in uživanje za oba: konja in jahača. Lahko izberemo med enournim,večurnim ali pa med enodnevnim,večdnevnim terenskim jahanjem.
JAHANJE V NARAVI (TERENSKO JAHANJE) ZAHTEVA:

- Zaželeno je, da je kandidat polnoleten * - glej opombo spodaj
- Dobro poznavanje tehnike jahanja – zato je potrebno imeti opravljen izpit Jahač II
- Kandidata, katerega tehniko znanja jahanja še ne poznamo, vedno prehodno preverimo v maneži. Ne glede na potrdila in diplome -  izkušenim jahačem je navadno ta postopek normalen popolnoma sprejemljiv

PRIJAVE: zbiramo prijave preko e pošte ali telefona in ko je prijavljenih 5 kandidatov, se dogovorimo o terminu in začnemo z tečajem.

KJE IZVAJAMO TERENSKO JAHANJE?

Enourno ali večurno jahanje izvajamo po okolici Vojnika, Celja in Šentjurja
Enodnevno ali večdnevno jahanje pa: Žička Kartuzija, Pohorje …. . Upoštevamo kandidatove želje, zmožnosti in zmožnosti konjev.

TERMINI:

skozi vse leto – enourno ali večurno jahanje
od aprila do novembra – enodnevno ali večdnevno jahanje

KDO UČI IN IZVAJA JAHANJE PRI NAS?


Andrej Žnidaršič 56 let, športni manager, je končal usposabljanje za učitelje jahanja na Nemški jahalni Akademiji v Warendorfu (najboljša šola za učitelje jahanja na svetu). Andrej 22 let uči jahanje in sicer v Sloveniji in tujini.
Lani je v Johannesburgu mesec dni učil jahanja in pripravljal jahače in njihove konje za tekme v dresuri, preskakovanju in Country Cross.
Specialist pa je za vse, ki povedo, da so imeli slabo izkušnjo s konjem ali se konja bojijo.


KAM LAHKO POKLIČETE ZA DODATNE INFORMACIJE ALI/IN REZERVACIJO TERMINA?


Vašega klica bomo veseli na telefonski številki: 041 639 822 - Darja, rezervni številki pa sta še 03 427 0118 in 031 414 283 - Manca, Andre pa nam pišete na: 
#EM#61736d6d44766f686427646e78#EM# . Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.


*
Starost kandidata mora biti nad 15 let. V primeru, da je v starostnem obdobju med 15 in 18 let mora biti kandidat konstitucijsko in mentalno sposoben voditi konja v naravi (presojo prepuščamo našemu učitelju jahanja), imeti mora opravljen izpit Jahač II in starši kandidata morajo podpisati primerno izjavo, da se strinjajo o nameri jahanja v naravi


“Konj nosi človeka, človek pa v sebi konjsko dušo. Če se znata srečati, mora človek razumeti, spoštovati, voditi – ne ubiti tistega pod seboj in v sebi!”