BOŽIČNE POČITNICE
Prihod v sredo, 27.12 , Odhod v nedeljo, 31.12.2017
Tudi to leto boste lahko božiči čas preživeli v družbi kosmatih prijateljev. Te prav posebne počitnice smo malce prilagodili, tako terminsko kot vsebinsko in jih prav čarobno obarvali z aktivnostmi in delavnicami božičnemu času primerno. Tako se bomo preizkusili v izdelavi volnenih angelčkov, se sladkali z doma pečenimi piškotki, katere bomo po prav posebnem receptu spekli tudi za naše štirinožne prijatelje. Seveda pa bomo večino dneva namenili konjičkom, njihovi oskrbi in ne-nazadnje jahanju in Equilityju. Med tem posebnim prazničnim časom, bomo božič pričarali tudi v hlevu, katerega bomo okrasili na prav poseben način. Zadnji večer pa si bomo za konec leta privoščili pravo slavnostno večerjo.

Prihod: sreda 27.12 ob 10.00
Odhod: nedelja 31.12 do 13.00
Min. število otrok: 3
Max. Število otrok: 8
Starost: od 6 leta naprej
DOLŽINA PROGRAMA: 5 dni 

PROGRAM VKLJUČUJE: 

KONJENIŠKI in RAZVEDRILNI DEL PROGRAMA:
- Kraljevi dotik ura (spoznavanje etologije, psihologije in govorice konja)
- Seznanitev s pravili jahanja
- Učenje uravnoteženega jahanjaAŽ
- Učenje Equility-ja
- Spoznavanje pravilne oskrbe konja
- Vsakodnevna skrb za hlev
- Vsak dan: krtačenje konj, čiščenje in nega grive, repa, kopit
- Spoznavanje Tellington© TTouch metode
- Tellington© TTouch delo na konjih
- Vodena delavnica okraskov za na jelko (angelčki iz volne)
- Vodene delavnice peke piškotov
- Vodena delavnica izdelave škatlic za piškotke

STROKOVNI DEL:
- 4 x nočitev
- 4 x zajtrk, kosilo, malica in večerja ter pijača pri obrokih in dodatno kosilo
- Dnevno in nočno varstvo otrok
- Vodstvo programa
Nezgodno zavarovaje in turistična taksa

CENA PROGRAMA: 241,6€


VAŠEGA KLICA BOMO VESELI NA TELEFONSKI ŠTEVILKI: 040 803 218 - Matej, 040 759 900 - Manca, ali pa nam pišite na: #EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM#. Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.


PO ČEM SE RAZLIKUJEMO OD DRUGIH
Primerni smo za tiste otroke, ki imajo radi živali in naravo in katerih starši si želijo, da imajo otroci čas zgraditi dober in uravnotežen temelj razumevanja živali ter prijateljstva z njimi in želijo svojemu otroku omogočiti pristno doživetje.

PO ČEM SE RAZLIKUJEMO OD DRUGIH?

V PRVI VRSTI SE DRŽIMO NAČELA: DELAJ Z OTROCI KOT BI SI ŽELEL, DA BI SE GODILO TVOJIM: res očiščene toalete, vedno sveže pripravljena hrana, dobro posesani prostori, pomoč otrokom pri samostojnosti, samokreaciji, spodbujanje notranjih vrednot in samospoštovanja ... .

ŠTEJE PA TUDI:  

- Počitnice za otroke izvajamo že 25 leto in ekipa trenerjev in animatorjev, ki skrbi in dela z otroci  to počne že 27 let. Menjavajo se pomočniki, ki pa so vedno bivši učenci,koristniki programov na Ranču Kaja in Grom ali somišljeniki.
- Nikoli ne delamo na »masi otrok«. Vsa ta leta naše skupine niso presegle številke 16, običajne skupine štejejo po 10-12 otrok.
- Trudimo se ceno držati tako, da je sprejemljiva večjemu delu slovenske populacije in cena vedno zajema celoten program in oskrbo otroka. Nikoli nismo ponujali programa, katerega starši morajo doplačevati programa ali oskrbe.
- Vseh 27 let skrbno skrbimo za preventivo - teoretična predstavitev konjev, praktično spoznavanje z njimi, predstavitev pravil jahanja, praktični prikaz, »crkljanje« s konjem in šele nato poizkusno jahanje.
Otroci nikoli ne gredo h konju ali na konja brez predhodnega teoretičnega in praktičnega spoznavanja ter poznavanja konja. Šele nato naredijo kontakt z njim in po vsem tem šele gredo jahati. To zahteva dokaj individualen pristop in prav zato so, po našem mnenju, nujno potrebne manjše skupine otrok, ki zagotavljajo večjo varnost in boljše prilagajanje posamezniku. Vsi programi se prilagajajo posamezniku in njegovim zmožnostim. Preventivnemu pristopu seveda sodi tudi obvezna čelaa, ki jo otroci dobijo pri nas v paketu.
- Kljub temu so otroci dodatno 3 kratno nezgodno zavarovani: kot obiskovalci, pri delu s konjem na tleh in kot jahači. Vsa leta smo se uspešno izogibali nesrečam in trudili se bomo tudi v naprej, da ostane tako.
- Nikoli ne jahamo z otroci izven maneže (ograjenega prostora), če otrok nima vsaj 16 let, nima opravljenega izpita Jahač II ter izkušenj pri terenskem jahanju. Tudi, ko otrok vse zgoraj navedeno izpolnjuje, njegovo znanje in uravnoteženost predhodno preizkusimo.
Zakaj ta postopek?
Ker otrok fizično in mentalno še ni pripravljen za nepredvidljive dogodke, ki jih pri jahanju v naravi srečamo. Primer: skok srne v gozdu, traktor pripelje izza vogala, raven travnik ob poti izzove konja k hitrejšemu galopu….. Reakcija otroka je strah, saj začuti da konja s svojo močjo, znanjem ne more zaustaviti. Konj ta strah začuti kot potrditev, da se dogaja nekaj potencialno nevarnega in njegova reakcija je lahko nevarna za otroka, ki lahko zaradi slabe uravnoteženosti, znanja in moči ne obvlada konja. Veliko ljudi ima predstave otrok kavbojev, indijancev, posestnikov, ki so jahali, celo tekmovali s konjem. Pozabljajo pa, da so ti otroci dobesedno rastli s konjem in v sedlu. Danes je za tovrstno varno in zdravo jahanje otrok potreben vsakodnevni trening - kot pri vseh disciplinah.

Naše mnenje je, da se otroci lahko v času odraščanja veliko naučijo o samem konju, odnosu do njega, poznavanju njegovih navad, želja in potreb, skrbi zanj, dela z njim, tehnike jahanja in vseh jahalnih disciplin. S tem zgradijo s konjem prijateljstvo,spoštovanje, razumevanje, zaupanje strpnosti, dobro medsebojno sodelovanje ter kot mladostnik postanejo dober, izkušen in uspešen jahač, ki bo znal uživati s konjem v naravi ali v kateri koli disciplini IN znal za konja tudi dostojno poskrbeti.

Po čem se še razlikujemo? Po tem, da pri nas otroke učimo medsebojnega spoštovanja, razumevanja konjeve drugačnosti, spoznavanja narave in njenih potreb. Trudimo se tudi, da bi bile njihove počitnice čim bolj podobne« počitnicam pri babici« kjer :
- jedo domačo hrano, vsak dan sveže pripravljeno in prilagojeno otrokom (ne pice, pa tudi ne vampov; ne Dunajskega mesa, pa tudi ne kisle repe – korenčkova juha,makaronovo meso in solata, domača goveja juha z rezanci, pire in špinača … pa so naši kuharici že prinese razne diplome »najboljše kuharice v svetu«,«najboljše kuharice v vesolju« … :).
- Na voljo imajo sezonska domača, nikoli »škropljena« jabolka in grozdje
- V avgustovskih mesecih »rabutamo« koruzo in si jo pečemo
- Otroci spijo v  prijetni leseni hiši in tudi tisti, ki so v programu športnega tabora in imajo v programu spanje na seniku, v naravi …, se v času morebitnega deževja lahko vedno umaknejo v suho in toplo leseno Palčkovo hišico
In babice so imele redko več kot 10 otrok na počitnicah.

Torej, primerni smo za tiste otroke, ki imajo radi živali in naravo in katerih starši si želijo, da imajo otroci čas zgraditi dober in uravnotežen temelj razumevanja živali ter prijateljstva z njimi in želijo svojemu otroku omogočiti pristno doživetje.BOTRSTVO KONJA-KAKO POSTATI BOTER
Izbiramo lahko med Pasivnim ali Aktivnim botrstvom. Boter lahko postane otrok/družina ali odrasle oseba...
horses 008Kako postati boter?

- nas pokličeš na 041 639 822 ali še bolje nam kar pišeš na E pošto: #EM#61736d6d44766f686427646e78#EM# in ti pošljemo izjavo o botrstvu
- izpolniš pristopno izjavo in se odločiš za MESEČNO ali LETNO ter PASIVNO ali AKTIVNO botrstvo
- izbereš konja kateremu želiš postati boter
- nam vrneš izjavo o botrstvu po E pošti, faxu ali pošti
- plačaš izbran znesek na TR: 05100 8013351751, Ranč Kaja in Grom, Razgor 11, Vojnik, namen: pasivno (aktivno) botrstvo konja za mesec (leto) in ime botra ALI
v tem znesku kupiš hrano, dodatke za starejše konje pri trgovini LORUM d.o.o. – *preberi postopek spodaj

horses 008Za kakšno obliko botrstva se lahko odločim ? Kakšne so obveznosti in ugodnosti?

Lahko postanete PASTIVNI ali AKTIVNI BOTER.

1. PASIVNI BOTER je lahko vsak posameznik ali pravna oseba, ki želi pomagati živali vendar se ne more aktivno vključevati.
2. AKTIVNI BOTER je lahko vsaka fizična oseba ali družina, ki v času botrstva svojega konja čim večkrat obišče ter ga skrtači, mu očisti boks, ga sprehodi ali spusti v izpust, se z njim igra, ga zmasira, "crklja", razvaja s korenčki....

       1. PASIVNI BOTER (donator) je lahko:

- Otrok/Družina/Odrasla oseba
- Podjetje, zavod, klub, združenje … - INFORMACIJE KLIKNI

Boter OTROK, DRUŽINA, ODRASLA OSEBA

horses 008Obveznosti PASIVNEGA BOTRA posameznika (otrok, družina, odrasel):
- kandidat izpolni pristopno izjavo in se opredeli za mesečnega ali letnega pasivnega botra
- vplača minimalni mesečni znesek 25€ (ali za ta znesek kupi hrano za starejše konje pri trgovini LORUM d.o.o. – *preberi postopek spodaj
- izpolnjeno prijavo in potrdilo o vplačilu (denarja na naš TR ali nakupu hrane) prvi mesec botrstva prinesete (kasneje pošljete) na Ranč Kaja in Grom kjer prejmete …

horses 008Ugodnosti PASIVNEGA BOTRA posameznika:
- Boter prejme lični Cerifikat o botrstvu
- Boter je naveden kot Boter-donator na naši spletni strani glej link, na facebooku Ranča Kaja in Grom in pod skupino Animal Ambassador ter javni oglasni deski Ranča Kaja in Grom
- Avtomatično postane tudi Ambasador živali in dobi priponko Ambasadorja živali
Pasivni boter posameznik se za botrstvo odloča vsak mesec posebej, če se naknadno z nami ne dogovori drugače.


      2. AKTIVNI BOTER (donator) je lahko:horses 008AKTIVNI BOTER je lahko:

- Otrok do 12 leta s svojo družino (ali eno odraslo osebo)
- Otrok nad 12 leta starosti
- Odrasla oseba

Obveznosti AKTIVNEGA BOTRA:
- kandidat izpolni pristopno izjavo in se opredeli za mesečnega ali letnega aktivnega botra, ter nam jo pošlje skenirano po E pošti, preko faxa ali po navadni pošti
- Mesečni aktivni boter vplača prvi mesec mesečni znesek 100€ (v ta znesek je všteta mesečno botrstvo 40€ ter 4 ure uvajalnega predavanja in delavnice poznavanja in dela s konji). Vsak naslednji mesec se NE plača več uvajalnega predavanja in delavnica, torej je naslednje mesece plačilo 40€ za mesečno botrstvo. V kolikor pa boter prekine botrstvo za več kot 4 mesece se smatra ponovna vključitev kot prva.
- Letno botrstvo je 360€ (vključuje letno botrstvo 300€ ter 4 urno predavanje in delavnico o konjih in delu z njimi - "Kajin seminar"). Vsako naslednje leto se NE plača več uvajalnega predavanja in delavnica, razen v primeru 1 letne prekinitve botrstva. V primeru, da mesečni boter preide v letnega botra, se uvajalnega predavanja in delavnice ne plača.
Za zgoraj navedene zneske lahko boter tudi kupi hrano za starejše konje pri trgovini LORUM d.o.o. – *preberi postopek spodaj

Ugodnosti AKTIVNEGA BOTRA:
- Se pred začetkom dela s konjem udeleži Kajinega seminarja, ki je vštet v ceno letnega botrstva. Mesečni boter se udeleži 4 urneda uvajalnega dela s konji
- Letni boter pridobi naziv: ZLATI BOTER in mesečni boter pridobi naziv: BRONASTI BOTER
- Boter prejme lični Cerifikat o aktivnem botrstvu - zlati boter ali bronasti boter
- Boter je naveden kot aktivni Boter na naši spletni strani, na facebooku Ranča Kaja in Grom in pod skupino Animal Ambassador ter javni oglasni deski Ranča Kaja in Grom
- Avtomatično postane tudi Ambasador živali in dobi priponko Ambasadorja živali

*preberi postopek spodaj

Postopek nakupa izdelka za stare konje: preko E-poštni naslova: #EM#696f646c446969757d64247865#EM# ali tel. št.: 040 539 097 ga. Vesna se lahko dogovorite za vam lažjo izvedbo nakupa pri podjetju Lorum d.o.o.
Možnosti so:
- da poravnate za Fibergi ali AlfaAlfa hrane (1 žakelj ~25€) preko E-bankenke ali telefona, oni pa vam pošljejo bon, ki ga nato izročite nam
- da poravnate za Fibergi ali AlfaAlfa hrane (1 žakelj ~25€) preko E-bankenke ali telefona in vam samo pošljejo potrdilo, nas pa obvestijo o prejetem plačilu
- da se sami oglasite v podjetju plačate in prinesete dodatke/hrano na ranč

KAM POKLIČETE ZA INFORMACIJE?

Vašega klica bomo veseli na telefonski številki: 041 639 822 - Darja, rezervni številki pa sta še 03 427 0118 in 031 414 283 - Manca, Andrej pa nam pišete na: #EM#61736d6d44766f686427646e78#EM# Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.


Kot informacija ali možno lepo DARILO - BOTRSTVO KONJUPomočnik na Ranču Kaja in Grom
Otrok, ki bi si želel več časa preživeti s konji, zanje skrbeti, se družiti z njimi ima možnost postati prvo PRIPRAVNIK,ko pridobi več izkušenj pridobi naziv POMOČNIK na Ranču Kaja in Grom....
PRIPRAVNIK
je otrok, ki se zelo trudi, da bi se o konju čim več naučil, zanj znal dobro in pravilno poskrbeti ter se naučil za njim spoštljivo ravnati. Otrok, ki pokaže ta interes tudi v praksi pridobi naziv in izkaznico PRIPRAVNIK.
Naziv mu omogoča, da izobraževanje nadaljuje do točke, ko ocenimo, da je njegovo delo tako napredovalo, da pridobi naziv POMOČNIK.

Naziv POMOČNIK na Ranču Kaja in Grom pa že prinaša nekatere ugodnosti in obveznosti:
- 10% popuste na vse programe Ranča Kaja in Grom
- V času poletnih počitnic ima pomočnik možnost preživeti dodaten "pomočniški teden" dni na Ranču Kaja in Grom. To plačilno pomeni: en teden plačanih počitnic( z 10%popustom) in nato lahkor nadaljuje z naslednjim tednom bivanja pri nas katerega si z delom oddela sam (brez dodatnega plačila). Plača samo ure jahanja, ki jih odjaha v tem času (z 10% popustom). V času poletnih počitnic POMOČNIK lahko nato dodatno izbere "pomočniški termin", ki pa je lahko najmanj in najdlje 14 dni skupaj.
- V času ostalih letnih počitnicah(jesenske,božične,zimske,majske ima POMOČNIK možnost vključitve v program počitnic z 50% popustom, vendar le v primeru, da je vsak mesec pri nas preživel en vikend. Tako ve kaj je novega pri nas, kako pomagati ... in ga ni potrebno zopet uvajati in učiti.
- tisti POMOČNIK , ki je večkrat v letu na Ranču Kaja in Grom ima možnost asistence na seminarjih in delavnicah, ki se na ranču odvijajo.
Pomočnik pove na katerem izobraževanju želi asistirati. V kolikor je mesto še prosto (več kot 2 asistenta navadno nista potrebna) je izbrani pomočnik na ranču v času izobraževanja (navadno je to vikend ali podaljšan vikend) brezplačno (hrana, nočitev). Brezplačno lahko sodeluje pri izobraževanju kot asistent. Naloga asistenta: je skrb za živali in priprava konja v namen dela na njem ter pomoč pri izvajanju delavnice (drži konja, ko predavatelj izvaja prikaz na njemu …).

Te zanima? Se nam pridružiš?
Piši ali pokliči na: 
#EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM# ali 041 639 822 - Darjo


POČITNIŠKI TABORI NA ROGLI
Rogla nature school Poletni tabori v osrčju narave, v objemu prijaznih živali, v miru, tišini in mehkobi dišečega mahu prostranih gozdov.
Termini
1. nedelja, 25.6. – petek, 30.6. 2017 – Mladi slovenski Ranger 7+
2. nedelja, 02.7. – petek, 07.7. 2017 - V osrčju pohorskih gozdov 6+
5. nedelja, 23.7. – petek, 28.7. 2017 - Mladi slovenski Ranger 7+
7. nedelja, 06.8. – petek, 11.8. 2017 – V osrčju pohorskih gozdov 6+
8. nedelja, 20.8. – petek, 25.8. 2017 - Mladi slovenski Ranger 7+
Pripeta datotekaPrijavnica poletne počitnice na Rogli