• RANČ KAJA IN GROM

  Kako je pri nas ...

 • ROJSTNI DNEVI ZA OTROKE

  V naravi in z prijaznimi živalmi. V VSAKEM VREMENU in VSE LETO

 • POLETNI TABORI ZA OTROKE 2020

  Otroške počitnice - aktualni popusti !!!

 • DARILNI BON

  PODARITE DOŽIVETJE, materialne dobrine hitro pozabimo, doživetje ostane za vselej.

VIKEND PROGRAM ZA OTROKE – prvi obisk
Program je pripravljen za otroke, ki še niso bili na večdnevnem bivanju Ranča Kaja in Grom.
PROGRAM ZAJEMA:                             CENA: 160€
• dve nočitvi
• prehrano (4 obroki na dan)
• spoznavanje živalske govorice
• hranjenje živali in »crkljanje« z nekaterimi
• dve uri jahanja

PRIHOD: petek popoldan do 19.00 ure

ODHOD: nedelja popoldan

STAROST OTROK: od 8. leta starosti naprej

ŠTEVILO OTROK V SKUPINI: najmanj 2 in največ 12 otrok

TERMINI: vsi meseci razen julij in avgust

PLAČILNI POGOJI :
Ob predhodnem dogovoru in 30% vplačilu je rezervacija potrjena. Razliko plačate do dneva prihoda otroka ali ob prihodu.

KAM POKLIČETE ZA INFORMACIJE IN REZERVACIJO TERMINA?

Vašega klica bomo veseli na telefonski številki 041 639 822 - Darja, rezervni številki pa sta še 03 427 0118 in 031 414 283 - Manca, Andrej pa nam pišete na: #EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM# .Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.VIKEND PROGRAM ZA OTROKE – povratniki
Program je pripravljen za otroke, ki so že bili na večdnevnem bivanju Ranča Kaja in Grom.
PROGRAM ZAJEMA:                           CENA: 120€
• dve nočitvi
• prehrano (4 obroki na dan)
• pomoč v hlevu
• dve uri jahanja

PRIHOD: petek popoldan do 19.00 ure
ODHOD: nedelja popoldan

STAROST OTROK: od 8. leta starosti naprej
ŠTEVILO OTROK V SKUPINI: najmanj 2 in največ 12 otrok

TERMINI: vsi meseci razen julij in avgust

PLAČILNI POGOJI :
Ob predhodnem dogovoru in 30% vplačilu je rezervacija potrjena. Razliko plačate do dneva prihoda otroka ali ob prihodu.

 
KAM POKLIČETE ZA INFORMACIJE IN REZERVACIJO TERMINA?

Vašega klica bomo veseli na telefonski številki 041 639 822 - Darja, rezervni številki pa sta še 03 427 0118 in 031 414 283 - Manca, Andrej pa nam pišete na: #EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM# Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.

PO ČEM SE RAZLIKUJEMO OD DRUGIH
Primerni smo za tiste otroke, ki imajo radi živali in naravo in katerih starši si želijo, da imajo otroci čas zgraditi dober in uravnotežen temelj razumevanja živali ter prijateljstva z njimi in želijo svojemu otroku omogočiti pristno doživetje.

PO ČEM SE RAZLIKUJEMO OD DRUGIH?

- Počitnice za otroke izvajamo že 23 leto in ekipa trenerjev in animatorjev, ki skrbi in dela z otroci  to počne že 23 let. Menjavajo se pomočniki, ki pa so vedno bivši učenci,koristniki programov na Ranču Kaja in Grom ali somišljeniki.
- Nikoli ne delamo na »masi otrok«. Vsa ta leta naše skupine niso presegle številke 16, običajne skupine štejejo po 10-12 otrok.
- Trudimo se ceno držati tako, da je sprejemljiva večjemu delu slovenske populacije in cena vedno zajema celoten program in oskrbo otroka. Nikoli nismo ponujali programa, katerega starši morajo doplačevati programa ali oskrbe.
- Vseh 26 let skrbno skrbimo za preventivo - teoretična predstavitev konjev, praktično spoznavanje z njimi, predstavitev pravil jahanja, praktični prikaz, »crkljanje« s konjem in šele nato poizkusno jahanje.
Otroci nikoli ne gredo h konju ali na konja brez predhodnega teoretičnega in praktičnega spoznavanja ter poznavanja konja. Šele nato naredijo kontakt z njim in po vsem tem šele gredo jahati. To zahteva dokaj individualen pristop in prav zato so, po našem mnenju, nujno potrebne manjše skupine otrok, ki zagotavljajo večjo varnost in boljše prilagajanje posamezniku. Vsi programi se prilagajajo posamezniku in njegovim zmožnostim. Preventivnemu pristopu seveda sodi tudi obvezna čelaa, ki jo otroci dobijo pri nas v paketu.
- Kljub temu so otroci dodatno 3 kratno nezgodno zavarovani: kot obiskovalci, pri delu s konjem na tleh in kot jahači. Vsa leta smo se uspešno izogibali nesrečam in trudili se bomo tudi v naprej, da ostane tako.
- Nikoli ne jahamo z otroci izven maneže (ograjenega prostora), če otrok nima vsaj 16 let, nima opravljenega izpita Jahač II ter izkušenj pri terenskem jahanju. Tudi, ko otrok vse zgoraj navedeno izpolnjuje, njegovo znanje in uravnoteženost predhodno preizkusimo.
Zakaj ta postopek?
Ker otrok fizično in mentalno še ni pripravljen za nepredvidljive dogodke, ki jih pri jahanju v naravi srečamo. Primer: skok srne v gozdu, traktor pripelje izza vogala, raven travnik ob poti izzove konja k hitrejšemu galopu….. Reakcija otroka je strah, saj začuti da konja s svojo močjo, znanjem ne more zaustaviti. Konj ta strah začuti kot potrditev, da se dogaja nekaj potencialno nevarnega in njegova reakcija je lahko nevarna za otroka, ki lahko zaradi slabe uravnoteženosti, znanja in moči ne obvlada konja. Veliko ljudi ima predstave otrok kavbojev, indijancev, posestnikov, ki so jahali, celo tekmovali s konjem. Pozabljajo pa, da so ti otroci dobesedno rastli s konjem in v sedlu. Danes je za tovrstno varno in zdravo jahanje otrok potreben vsakodnevni trening - kot pri vseh disciplinah.

Naše mnenje je, da se otroci lahko v času odraščanja veliko naučijo o samem konju, odnosu do njega, poznavanju njegovih navad, želja in potreb, skrbi zanj, dela z njim, tehnike jahanja in vseh jahalnih disciplin. S tem zgradijo s konjem prijateljstvo,spoštovanje, razumevanje, zaupanje strpnosti, dobro medsebojno sodelovanje ter kot mladostnik postanejo dober, izkušen in uspešen jahač, ki bo znal uživati s konjem v naravi ali v kateri koli disciplini IN znal za konja tudi dostojno poskrbeti.

Po čem se še razlikujemo? Po tem, da pri nas otroke učimo medsebojnega spoštovanja, razumevanja konjeve drugačnosti, spoznavanja narave in njenih potreb. Trudimo se tudi, da bi bile njihove počitnice čim bolj podobne« počitnicam pri babici« kjer :
- jedo domačo hrano, vsak dan sveže pripravljeno in prilagojeno otrokom (ne pice, pa tudi ne vampov; ne Dunajskega mesa, pa tudi ne kisle repe – korenčkova juha,makaronovo meso in solata, domača goveja juha z rezanci, pire in špinača … pa so naši kuharici že prinese razne diplome »najboljše kuharice v svetu«,«najboljše kuharice v vesolju« … :).
- Na voljo imajo sezonska domača, nikoli »škropljena« jabolka in grozdje
- V avgustovskih mesecih »rabutamo« koruzo in si jo pečemo
- Otroci spijo v  prijetni leseni hiši in tudi tisti, ki so v programu športnega tabora in imajo v programu spanje na seniku, v naravi …, se v času morebitnega deževja lahko vedno umaknejo v suho in toplo leseno Palčkovo hišico
In babice so imele redko več kot 10 otrok na počitnicah.

Torej, primerni smo za tiste otroke, ki imajo radi živali in naravo in katerih starši si želijo, da imajo otroci čas zgraditi dober in uravnotežen temelj razumevanja živali ter prijateljstva z njimi in želijo svojemu otroku omogočiti pristno doživetje.