• RANČ KAJA IN GROM

  Kako je pri nas ...

 • ROJSTNI DNEVI ZA OTROKE

  V naravi in z prijaznimi živalmi. V VSAKEM VREMENU in VSE LETO

 • POLETNI TABORI ZA OTROKE 2020

  Otroške počitnice - aktualni popusti !!!

 • DARILNI BON

  PODARITE DOŽIVETJE, materialne dobrine hitro pozabimo, doživetje ostane za vselej.

Kdo in kaj smo

Ranč Kaja in Grom


Davčna številka: 65432371 

Matična Številka: 2544257
Transakcijski račun: 0700 0000 3218 744 

Naslov:
Razgor 11, 3212 Vojnik

GSM: 040 75 99 00 ali 041 639 822

Spletna stran:http://www.ranckajaingrom.com

E-pošta : #EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM#

Ranč Kaja in Grom, turistična kmetija  – ID DDV 

Varovanje osebnih podatkov


Organizator programov in priložnostnih nagradnih igr je Ranč Kaja in Grom, Razgor 11, Vojnik.
Sodelujoči v vseh programih Ranča Kaja in Grom in vseh nagradnih igrah, ki jih le ta organizira ali izvaja soglašajo, da organizator/izvajalec programa ali nagradne igre kot upravljalec zbirke podatkov vodi, vzdržuje in nadzoruje zbirko zbranih osebnih podatkov posameznikov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (Uradni list RS št. 86/2004). Organizator/izvajalec programa ali nagradne igre vse osebne podatke, ki jih ob izvedbi programa ali nagradne igre pridobi od udeležencev, varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Organizator/izvajalec programa ali nagradne igre sme osebne podatke, pridobljene od udeležencev uporabljati izključno za namene, za katere so bili pridobljeni, in jih ne sme posredovati drugim fizičnim ali pravnim osebam, razen če je to potrebno zaradi izvedbe programa ali nagradne igre. Organizator/izvajalec programa ali nagradne igre posreduje osebne podatke gostov ali nagrajencev sponzorju glavnih nagrad, zgolj v namen obveščanja in podeljevanja glavnih nagrad nagrajencem. Organizator programa ali nagradne igre lahko odgovore, zbrane z evidenco pri pripravi in izvedbi programov ali nagradno igro uporabi v promocijske namene, vendar zraven ne sme navesti osebnih podatkov udeležencev programa ali nagradne igre.
Nagrajenec dovoljuje organizatorju nagradne igre in sponzorju glavnih nagrad objavo svojih osebnih podatkov v sredstvih javnega obveščanja in na svetovnem spletu z namenom obveščanja o rezultatih žrebanja oz. prevzema nagrade.
Ranč Kaja in Grom
Vprašanja o zaupnosti in uporabi vaših osebnih podatkov oziroma željo po dodatnih informacijah naslovite na elektronski naslov: #EM#72606c606f646c66486e676a6561206c7f7c#EM#

Razgor, 14. 7. 2016
Ranč Kaja in Grom.

»Svobodno gibanje v naravi in v sožitju z njo, ljubezen do živali in razumevanje le teh, bogati človeka, ga umirja, mu daje samozavest ter ga usmeri v človeka vredno življenje.«
Ambasadorji živali, programi TellingtonTTouch® Training, Equility učijo osnovne filozofije prijaznosti namesto prevlade nad živalmi in naravo in kljub temu vodijo na veliko globljo duhovno raven – prepoznavanje enosti v vsem.


Več o našem poslanstvu, viziji in ciljih tukaj.

Smo Ambasadorji živali ...

"….. Naš namen je širiti razumevanje, sočutje in skrb za druga živa bitja tako, da učimo ljudi ravnati z živalmi pazljivo, sočutno in razumevajoče. Na ta način lahko živali postanejo naše učiteljice, ki nam pomagajo postati bolj skrbna in ljubeča človeška bitja s ciljem narediti preobrat v življenju.…"

Smo TellingtonTTouch® Center SLO ...

"… Z TellingtonTTouch® filozofijo medsebojnega spoštovanja, sodelovanja in služenja kot edinstvenega sistema neverbalne komunikacije so prežete vse dejavnosti in delovanje na ranču…"

Smo Equility center SLO ...

"…Ne glede na starost konja lahko s pomočjo Equilitya skupaj s konjem zgradimo poseben prijateljski odnos in takrat zares spoznamo vso njegovo edinstvenost… "Andrej Žnidaršič (roj. 1956, iz Ilirske Bistrice, zdravstveni delavec, že več kot petindvajset let delujoč v turizmu, je v teh letih končal izobraževanje – športni manager (eden izmed 15 diplomiranih športnih managerjev v Sloveniji), prav tako pa je kot prvi in zaenkrat edini Slovenec končal usposabljanje na Nemški jahalni Akademiji Warendorf. Pred leti se je pridružil slovenskim inovatorjem z izumom »Učni pripomoček za učenje jahanja« ter za to prejel zlato medaljo za izum v Sloveniji in prav tako zlato medaljo na mednarodnem sejmu inovacij v Nürmbergu. V letu 2011 pa je tudi uspešno končal enoletni študij pri doc. Walterju in Brigitte Salomon ter pridobil naziv Energetski Osteopati (EPOS) za pse....

in

Darja Žnidaršič (roj. 1963), iz Ljubljane, zdravstvena delavka, ki tudi več kot petindvajset let dela v turizmu, je v tem času pridobila licenco pospeševalca in svetovalca v turizmu ter ocenjevalca turističnih objektov, ki jo je izdalo Ministrstvo za gospodarske dejavnosti. Od leta 1995 je končala vrsto uspešnih izobraževanj Tellington TTouch® v tujini (Italiji, Nemčiji, Švici, Hawajii, Južni Afriki...) pod vodstvom Debi Pott in same ustanoviteljice Tellington TTouch® metode Linde Tellington-Jones. Tekom let je tako postopoma pridobila tri nazive: Tellington TTouch® terapevtka in učiteljica za konje, Tellington TTouch® terapevtka in učiteljica pse in ostale živali ter Tellington TTouch® terapevtka in učiteljica za ljudi. Z večletno občasno asistenco Lindi Tellington v tujini, pa svoje znanje dopolnjuje in nadgrajuje. Leta 2007 je Ranču Kaja in Grom pridobila status petega TTEAM centra v svetu. Danes po celem svetu deluje šest centrov, poleg Ranča pa v Evropi delujeta še centra v Veliki Britaniji in Nemčiji. V letu 2011 je uspešno končala 3 letni študij in pridobila naziv Energetski Osteopat (EPHOS) za konje, pred 4 leta pa je pripravila in postavila Otroški in družinski turizem v Kobilarni Lipica ter ga v 4 letih utrdila ter uveljavila tako pri domačih kot tujih gostih. ...

.... sva pred štiriindvajsetimi leti pričela s turizmom v naravi in z naravo pod imenom Ranč Kaja in Grom. Pričela sva s programi za odrasle, z učenjem jahanja, eno ali večurnim jahanjem na terenu. Pred dvaindvajsetimi leti pa sva se na željo številnih staršev usmerila na otroke in ponudila programe za otroke od devetega leta naprej (individualno).

                                                        Danes nama stojijo ob strani in nama pomagajo najini prijatelji in sodelavci:

hčerka Manca Žnidaršič (roj. 1989) v Ljubljani, zaključuje Višjo šolo za gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana in že leta prostovoljno pomaga pri animaciji otrok na ranču, večjih trgovskih centrih, počitniških programih… Priljubljenost med malimi otroci potrjuje njeno izkušenost za delo z otroci. Na področju dela z otroci in otroci s posebnimi potrebami si je veliko izkušenj si je pridobila tudi pri sodelovanju in prostovoljni pomoči pri Gorenjskem društvu za cerebralno paralizo Sonček. Veščine na področju organizacije in izvajanju kulturnih prireditvah in oživljanju kulturne pa si je pridobila pri pomoči pri organizaciji, izvajanju številnih tovrstnih prireditvah doma in v tujini. Po 4 letih študija TellingtonTTouch® metode dela s konji, je pridobila naziv TellingtonTTouch® terapevta in učitelja za delo s konji ter TellingtonTTouch® terapevta, specializiranega za delo otrok z živalmi. Svoje znanje in izkušnje je novembra 2012 delila na svetovnem srečanju TellingtonTTouch® učiteljev v Santa Feju v New Mexicu, kjer je predavala našem o načinih učenja otrok z naravo in živalmi ter spoznavanja z metodo TellingtonTTouch®. V letu 2011 pa je tudi uspešno končala enoletni študij pri doc. Walterju in Brigitte Salomon ter pridobila naziv Energetski Osteopati (EPOS) za pse, zadnja leta pa je tudi pomaga pri izvedbi in postavitvi otroških in družinskih programov v Kobilarni Lipica.

                                                   Matej Grubič (roj. 1984) v Kranju, ki se je skozi šolanje na Fakulteti za šport usmeril v vode osebnega treniranja, med tem pa mu je pod kožo zlezla skupinica otrok s cerebralno paralizo Gorenjskega društva za cerebralno paralizo, s katerimi je kot spremljevalec na raznoraznih taborih in kolonijah preživel deset čudovitih let. Na Ranču je svoje izkušnje dela z otroci z motnjami tako v duševnem kot fizičnem razvoju, otroci s socialno šibkih in ogroženih družin obogatil z delom z živalmi in tako postal nepogrešljiv podpornik pri izvajanju naših otroških programov in taborov, pomaga pa tudi pri izvedbi otroških programov v Kobilarni Lipica.

                                                                                     sin Aljaž Žnidaršič (roj.1992 v Ljubljani, že od malega pomaga otrokom pri delu s konji, jahanju, z Andrejem vodi preživetje v naravi, izlete in učenje v in o naravi ter je izkušenj ljubitelj narave. Aljaž je čudovit “solump” vsem zvedavim, aktivnim in pustolovskim otrokom in naš snovatelj vseh programov, ki dišijo po nagajivosti in avanturi. Velikokrat se je odlikoval v razumevanju in razvedritvi tihih, boječih ali žalostnih otrok…).


Danes Ranč Kaja in Grom nudi svojim gostom programe na področju športnega turizma (jahanje, lokostrelstvo, jamarstvo, pohodništvo, smučanje, sankanje, tek na smučeh, skiering, lov, ribolov), eko – turizma (taborjenja in preživetje v naravi, delavnice poznavanja zdravilnih zeli, spoznavanje življenja v gozdu, na travnikih, poljih, v zraku in vodah …), šolskega turizma (programi za šole – poldnevni, enodnevni, večdnevni programi in izbirne vsebine), mladinskega turizma (programi za otroke individualno, vrtce, društva …), jahalnega turizma (učenje jahanja, eno ali večurno terensko jahanje s spremstvom, eno ali večdnevno jahanje po Sloveniji za izkušene jahače – vedno samo po javnih poteh in kolovozih, ne odobravamo konjenic in se jih ne udeležujemo prav zaradi nekorektnega odnosa do živali, neodgovornosti do tuje lastnine in nespoštovanja narave), izobraževalnega turizma (TTEAM seminarji, likovne, lutkovne, plesne, pevske delavnice na temo naravna ali kulturna dediščina), družinski turizem (vikend in tedenski programi za družine), kulturni turizem (Aronove srednjeveške prireditve doma in v tujini).


SODELOVANJA

Ranč Kaja in Grom je bil ob vključitvi Slovenije v Evropsko združenje eko – turističnih kmetij ECEAT član tega združenja, v vseh teh letih pa smo ali še sodelujemo s Turistično zvezo Slovenije, z Ministrstvom za gospodarske dejavnosti, Uradom za mladino, Ministrstvom za šolstvo in šport, Ministrstvom za kulturo, z Imago Slovenije, Olimpijskim komitejem Slovenije, s Športno unijo Slovenije, Študentsko organizacijo Univerze Ljubljana, Športno zvezo Ljubljana, Slovensko nacionalno turistično organizacijo, z Zavodom RS za šolstvo, Zavodom kobilarna Lipica, Združenjem turističnih kmetij Slovenije – član, GIZ Ljubljana – član, Sekcija ženskega podjetništva – član, CŠOD, Veterinarsko fakulteto, Inštitutom za trajnostni razvoj – član, VITTA – član, klubom SOCIUS, GIZ R TIM – slovenski inovatorji – član, Merlet -Češka, mestom Friesach iz Avstrije, Tredici Casade iz Trsta (tripartitna pogodba z mestoma, s področja srednjega veka), La corte – gemona, starim gradom Mostar, Sajamski grad Trebinje, Turistička organizacija Banja Luka, Ministarstvo poljuprivrede šumarstva in vodoprivrede RS, Ministarstvo turizma i trgovine RS, podjetje Engrotuš, Kobilarna Vučjak, Kobilarna Lipica, Dom Malči Belič, Projekt Človek, Vzgojni dom Veržej, …

SEJMI

Večkrat smo zastopali Slovenijo na konjeniških sejmih v tujini – trikrat v Italiji, od leta 1993 do 2005 smo zastopali Slovenijo na največjem konjeniškem sejmu na svetu v Essnu (sejem je vsaki dve leti), prva leta pod okriljem Ministrstva za kmetijstvo. Tudi 2007 smo uspešno zaključili nastop na sejmu Equitana, vendar tokrat z Lindo Tellington-Jones, kjer smo predstavili Andrejev patent – pripomoček za učenje jahanja Konjiček Valentinček. Leta 2004 smo dobili slovensko zlato medaljo (MOOS) in 2005 zlato medaljo za inovacijo: Učni pripomoček za učenje jahanja »Konjiček Valentinček« na Mednarodnem sejmu inovacij v Nürmbergu (Nemčija). V 24 letih pa smo bili navzoči tudi na številnih domačih sejmih: sejem Učil, Narava in zdravje, Turizem, Turizem in prosti čas, Knjižni sejem, Otroški bazar, ….

NATISNI / NA VRH / NAZAJ