ŠTUDIJ Tellington TTouch ® metode v SLOVENIJI
NAJ POSTANE TELLINGTON TTOUCH® VAŠ POKLIC!
 V Sloveniji bomo prvič organizirali študij Tellington TTouch® metode dela. Zato vas vabimo, da se nam pridružite in  se priključite prvi slovenski skupini Tellington TTouch® terapevtov in učiteljev ter vstopiti v  svet TTEAM družine, ki povezuje vse kontinente.
 
                                              PRIJAVLJAMO VSE ZAINTERESIRANE ZA IZOBRAŽEVANJE jeseni 2013.


Naš namen je organizirati Tellington TTouch® študij za konje in Tellington TTouch® študij za pse, mačke in ostale živali. V kolikor bi se odločilo dovolj zainteresiranih pa smo pripravljeni organizirati tudi Tellington TTouch® študij za ljudi.
KO BO SKUPINA POLNA (PRIJAVE IN VPLAČILA AKONTACIJE), SE BOMO Z VAMI POSVETOVALI IN DOLOČILI DATUM PRVEGA IZOBRAŽEVANJA.

Tellington TTouch® centru Slovenija
Darja Žnidaršič, predstavnica centra
Razgor 11, 3212 Vojnik
Slovenija
Tel: 03 427 0118 in 041 639 822
 Fax: 03 427 0119
ali Email: #EM#61736d6d44766f686427646e78#EM#

KAKO POSTATI IZVAJALEC TELLINGTON TTOUCH® METODE ZA KONJE
Ta certifikacijski program je namenjen vsem, ki želijo deliti Tellington TTouch® delo tako s svojimi živalmi kot drugimi ljudmi in ki želijo delati z živalmi. Na svetu je že na stotine profesionalnih izvajalcev Tellington TTouch® metode. Nekateri so v tem zaposleni polni delovni čas, veliko jih izvaja Tellington TTouch® delo kot dodatek k svoji službi in nekateri vključujejo svoje znanje v delo z živalmi v zavetiščih, šolah za živali, veterinarskih klinikah in živalskih vrtovih. Ta program nagrajuje z navdušujočim načinom, kako se povezati z živalmi in z novim pozitivnim vrednotenjem in razumevanjem samega sebe. Certifikacijski program za bodoče izvajalce Tellington TTouch® metode traja vsaj dve leti in zahteva precejšen vložek časa in truda. Program je sestavljen iz šestih seans (tri na leto), od katerih vsaka traja med pet in sedem dnevi.
PRVA RAVEN AKREDITIRANIH TELLINGTON TTOUCH ® UČITELJEV ZA DELO S POSAMEZNIKI IN / ALI NJIHOVIH KONJEV.
Ti učitelji se imenujejo Practitionerji. Ta raven je priložnost tako za profesionalne in neprofesionalne ljudi, ki imajo ali delajo s konji. Naučijo se Tellington TTouch ® tehnik , ki spodbujajo razumevanje in partnerstvo s konji in reševanje vedenjske in telesne težave.

POSTOPEK ZA PRIDOBITEV STATUSA PRACTITIONER JE:

Oprostite stran še prevajamo in bo v kratkem na portalu. V kolikor bi želeli takojšnje informacije in vam znanje angleškega jezika ne dela težav vas vabimo, da si to informacijo preberete na: KLIKNI

Hvala za razumevanje
v imenu ekipe
Tellington TTouch ® centra Slovenija
Darja Žnidaršič


KAKO POSTATI IZVAJALEC TELLINGTON TTOUCH® METODE ZA PSE, MAČKE IN DRUGE DOMAČE ŽIVALI!
Ta certifikacijski program je namenjen vsem, ki želijo deliti Tellington TTouch® delo tako s svojimi živalmi kot drugimi ljudmi in ki želijo delati z živalmi. Na svetu je že na stotine profesionalnih izvajalcev Tellington TTouch® metode. Nekateri so v tem zaposleni polni delovni čas, veliko jih izvaja Tellington TTouch® delo kot dodatek k svoji službi in nekateri vključujejo svoje znanje v delo z živalmi v zavetiščih, šolah za živali, veterinarskih klinikah in živalskih vrtovih. Ta program nagrajuje z navdušujočim načinom, kako se povezati z živalmi in z novim pozitivnim vrednotenjem in razumevanjem samega sebe. Certifikacijski program za bodoče izvajalce Tellington TTouch® metode traja vsaj dve leti in zahteva precejšen vložek časa in truda. Program je sestavljen iz šestih seans (tri na leto), od katerih vsaka traja med pet in sedem dnevi.
MED USPOSABLJANJEM ZA PROFESIONALNEGA IZVAJALCA TELLINGTON TTOUCH® METODE BOSTE:

• Spoznali načine dela s psi, mačkami, ptiči in drugimi domačimi živalmi, ki so edinstvene in vam lahko spremenijo življenje
• Se naučili enostavnih metod, s katerimi se boste lahko spoprijeli s pogostimi vedenjskimi in zdravstvenimi težavami
• Uporabljali tehnike za izboljšanje storilnosti in zmanjšanje stresa na razstavah, šolanju, agilityju ter pri varovalnih in tekmovalnih psih
• Delali z živalmi v zavetiščih in jim pomagali, da se bodo lažje prilagodili novemu okolju
• Se naučili, kako pomagati živalim, da bodo po poškodbi in operaciji hitreje okrevali
• Spoznali, kako Tellington TTouch® delo navdihuje razumevanje in sočutje do vseh oblik življenja

1. SERIJA – ŠTIRI USPOSABLJANJA OZ. SEANSE

V prvi seriji usposabljanj boste podrobneje spoznali filozofijo in tehnike Tellington TTouch® metode. Naši profesionalni inštruktorji vam bodo na predavanjih pokazali razne tehnike in delo na psih, mačkah, ptičih in drugih malih živalih. Nekaj seans bo v zavetiščih, kjer je na voljo veliko različnih živali, na katerih se boste lahko učili.
NAUČILI SE BOSTE:
• Prepoznati vedenjske in zdravstvene težave ter težave s temperamentom in se naučili ustvarjalnih rešitev
• Dela z mačkami in kako lajšati probleme kot so vzvišenost, plašnost in agresija
• Uporabljati pasji oglavnik, preveze za telo (body wraps) in druge pripomočke za izvajanje Tellington TTouch® metode
• Uporabljati talne vaje (ground exercises), ovire in igrišče za višje učenje za povečanje sposobnosti učenja psa
• Novih pristopov za nego brez stresa
Na prvih štirih seansah boste pridobili trdo osnovo za delo. Na drugem usposabljanju boste dobili mentorja, ki vas bo vodil v času med usposabljanji. Za utrditev znanja boste morali delati z živalmi tudi med posameznimi usposabljanji in pisati dnevnik o tem delu.

Ko boste uspešno opravili prva štiri usposabljanja, boste prejeli certifikat »izvajalca v postopku usposabljanja« (Practitioner-in-training). S CERTIFIKATOM BOSTE LAHKO:
• Računali za delo s posameznimi živalmi v skladu z dogovorom, ki ga podpišete ob prijavi na program
• Imeli kratke predstavitve (do ene ure), na katerih boste Tellington TTouch® delo predstavili klubom in organizacijam.

2. SERIJA – DVE USPOSABLJANJI OZ. SEANSI

Druga serija usposabljanj gradi na znanjih in orodjih, ki ste se jih naučili. V delo z drugimi učenci, učitelji in živalmi boste vključili nova znanja in poglobili svoje razumevanje tehnik in filozofije. Delali boste tudi s strankami in njihovimi živalmi, tako da boste utrdili svoje sposobnosti dela z živalmi in zadovoljili potrebe njihovih lastnikov. Pridobili boste znanje o tem, kako sebe in svoje Tellington TTouch® veščine predstaviti na tržišču.
V drugem letu boste morali: udeležiti se treh usposabljanj, dolgih po en teden, biti prisotni na dveh vikend usposabljanjih, kateri bo po možnosti vodil izvajalec Tellington TTouch® metode ali inštruktur, in nadaljevati s privatnim delom z domačimi živalmi ter pripraviti študije primerov. Ko boste uspešno opravili vso zahtevano delo, boste prejeli certifikat usposabljanja za metodo Tellington TTouch, izvajalca prve stopnje (Tellington TTouch® Training Certificate, Practitioner-1).

S CERTIFIKATOM BOSTE LAHKO:

• Privatno delali z živalmi v skladu z dogovorom, ki ga podpišete ob prijavi na program
• Imeli enodnevne delavnice dela na živalih
• Imeli serijo usposabljanj za skupine (eno seanso na teden, 6 – 8 tednov)
• Uporabljali uraden logotip Tellington TTouch® metode na svojih vizitkah, glavah dopisov/pisem in pri oglaševanju v skladu s podpisanim dogovorom.

REDNA USPOSABLJANJA IN DRUŠTVO IZVAJALCEV

Enkrat letno se prirejajo napredna usposabljanja, ki izvajalce obveščajo o najnovejših tehnikah, izboljšavah in ugotovitvah. Če želite napredovati na raven izvajalca višje stopnje (druga in tretja stopnja), morate prisostvovati na številu enotedenskih usposabljanj in delavnic. Podrobnosti o tem prejmete ob zaključitvi dvoletnega programa.
Po prvih štirih usposabljanjih in uspešni izpolnitvi vseh zahtev dobite naziv »izvajalec v postopku usposabljanja« (Practitioner-in-training) in prejmete enoletno brezplačno članstvo v društvu kot izvajalec v postopku usposabljanja. Ko dosežete raven izvajalca prve stopnje, se lahko prijavite za polno članstvo v društvu. Društvo vzdržuje bazo izvajalec z vsega sveta. Ko se posameznik obrne na Tellington TTouch® pisarno z vprašanjem, kdo je njemu najbližji izvajalec, se posredujejo podatki iz baze društva.

INŠTRUKTORJI DVOLETNEGA TELLINGTON TTOUCH® PROGRAMA
Učila vaš bo naša skupina profesionalnih inštruktorjev, od katerih ima vsak najmanj 13 let izkušenj z metodo Tellington TTouch®. Glavni učitelji so Linda TellingtonJones, Robyn Hood, Debra Potts, Edie Jane Eaton in Kathy Cascade. Pri usposabljanju bodo prisotni tudi kvalificirani izvajalci, tako da se boste lahko učili iz njihovih izkušenj in med utrjevanjem znanja prejeli veliko individualne pozornosti.
Ob priložnostih bodo skupino nagovorile osebe iz sorodnih področij, kot so alopatična in holistična veterina, akupunktura, homeopatija, naturopatija oz. naravno zdravljenje in svetovalci za živalsko komunikacijo.

ŠOLNINA ZA DVOLETNI PROGRAM

• Prva seansa oz. usposabljanje znaša 600 $ (plačilo v dveh delih: prva polovica (300 $) ob vpisu, druga polovica 30 dni pred začetkom prve seanse).
• 272 $ pri vpisu na drugo seanso. 544 $ 30 dni pred začetkom druge seanse.
• 800 $ 30 dni pred začetkom tretje seanse.
• 800 $ 30 dni pred začetkom četrte seanse.
• 800 $ 30 dni pred začetkom pete seanse.
• 800 $ 30 dni pred začetkom šeste seanse.


Skupna šolnina za program znaša 5.000$.


KAKŠNA JE RAZLIKA MED IZOBRAŽEVANJEM V TUJINI ALI V SLO?
V primeru, da je trener isti!
»Slovenija je majhna kar pomeni, da imamo možnost stroška samega izobraževanja. Lahko prespimo doma, potni stroški so manjši,prehrano si lahko uredimo sami in vedno lahko najdemo razlog, da se nam mudi, ko odhaja skupina na večerno druženje v restavracijo, lokalčke.
Če se izobražujemo v tujini imamo poleg stroška izobraževanja še: potne stroške (letali/vlak/avto in če smo z javnim prevozom stroški taxija…), stroške prehrane in nočitev in navadno še nepisano obvezno večerno druženje v mestu, restavraciji …. . Sama se vsako leto izobražujem in delam kot Lindin asistent v tujini in …. » Darja


KJE SE LAHKO IZOBRAŽUJETE?

V TUJINI:
za informacije kdaj in kje potekajo izobraževanja dobite informacije na http://ttouch.com/eventsLocation.shtml ali pa se obrnete na centralno Tellington TTouch® Training pisarno, ki je navedena spodaj

V SLOVENIJI:
vse, ki vas Tellington TTouch® delo zanima kot možnost poklica ali dodatnega poklica se lahko prijavite na Tellington TTouch® centru Slovenija preko E pošte: 
#EM#74756d76676d28646d677e6e7e237d637f67777d7d74567075787377327e7172#EM# ali pišite na(spodaj naveden naslov.
 
V MARCU 2012 ZAČENJAMO Z PRIJAVAMI VSEH ZAINTERESIRANIH ZA IZOBRAŽEVANJE V LETU 2013.
KO BO SKUPINA POLNA (PRIJAVE IN VPLAČILA AKONTACIJE), SE BOMO Z VAMI POSVETOVALI IN DOLOČILI DATUM PRVEGA IZOBRAŽEVANJA.

 

Tellington TTouch®Training                                 Tellington TTouch® centru Slovenija
1713 State Road 502                                             Razgor 11, 3212 Vojnik
Santa Fe, NM 87506                                               Slovenija
Tel: 1-866-4-TTouch (1-866-488-6824)             Tel: 03 427 0118 in 041 639 822
Fax: 1-505-455-7233                                              Fax: 03 427 0119
Email: 
#EM#7473636a6a6c68607b497e6e6061676177657d7d6067777e7670747c327e7172#EM#                   Email:#EM#74756d76676d28646d677e6e7e237d637f67777d7d74567075787377327e7172#EM#
www.TTouch.com                                                     www.ranckajaingrom.com/tteam.centerPripeta datoteka