TTWAN TERAPIJA ZA OTROKE
tELLINGTON TTOUCH® TERAPIJA S POMOČJO ŽIVALI IN NARAVE
DOLŽINA DELA Načeloma je dolžina dela z otrokom 1 uro (tretma). Ura je navadno premična – jo prilagajamo otroku. 

CENA : prvi obisk je 30€, naslednje ure pa so 20 €/na tretma.

Prvi obisk zajema: pogovor s starši, seznanitev z otrokom, predstavitev okolja v katerem se bo/naj bi se odvijala terapija,predstavitev živali na posestvu ter naš predlog dela.
V kolikor se starši odločijo za našo vrsto tretmajev, jih naprosimo za pregled mnenj in zdravniških izvidov ter kontakt medicinskega osebje, ki z otrokom dela.

KDO BO DELAL Z OTROKOM?

Darja Žnidaršič 49 let,medicinska sestra in certificirana Tellington TTouch® učiteljica in terapevtka za ljudi

Andrej Žnidaršič 56 let, trener jahanja z 24 letnimi izkušnjami z dela s konji in z otroci

KAM LAHKO POKLIČETE ZA DODATNE INFORMACIJE ALI/IN REZERVACIJO?

Vašega klica bomo veseli na telefonski številki: 041 639 822 - Darja, rezervni številki pa sta še 03 427 0118 in 031 414 283 - Manca, Andrej ali pa nam pišete na: #EM#61736d6d44766f686427646e78#EM# . Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.


TTWAN TERAPIJA S POMOČJO ŽIVALI IN NARAVE
Ciljna skupina našega program so otroci in mladi, ki so zaradi različnih vzrokov prikrajšani za normalno družinsko življenja (preventivni terapevtski program in kot pomoč); otroci in mladi rizičnih skupin, ki zaradi težav v odraščanju nagibajo k raznim oblikam odvisnosti in drugim težavam v odraščanju; ter za otroke in mladostnike s specifičnimi težavami (avtizem,aspergerjev sindrom,hiperaktivni otroci, bulimija, anoreksija). Vsi programi vključujejo tudi starše otrok ali njihove skrbnike . Paket našega terapevtskega dela zajema: Terapija z živalmi - Pet terapija, Terapija z naravo, Terapevtsko delo s konjem, Terapevtsko jahanje, Tellington TTouch® metoda
Kratka predstavitev terapevtskega programa TELLINGTON TTOUCH ® TERAPIJA S POMOČJO ŽIVALI IN NARAVE:

Živali in narava blagodejno in krepilno vplivata na vsakega človeka, posebej pozitiven učinek pa imata na ljudi iz rizičnih skupin. Ker zdrava družba lahko izhaja iz zdravih in srečnih otrok, smo se pred 21 leti odločili, da bomo skrbeli za dobrobit otrok in mladine. Zaradi neverjetno dobrih učinkov narave in živali na otroke in ob tem zelo uspešno stimulacijo pri učenju, napredovanju, dvigu samozavesti, kvalitetnejšemu vključevanju v okolje in samodejnega reševanja mladostniških težav, smo se, pred 8 leti odzval in pričeli z delom z otroci iz rizičnih skupin.

Ciljna skupina
našega program so:

otrociI in mladostniki s specifičnimi težavami (avtizem,aspergerjev sindrom,hiperaktivni otroci, bulimija, anoreksija)
otroci in mladi rizičnih skupin, ki zaradi težav v odraščanju nagibajo k raznim oblikam odvisnosti in drugim težavam v odraščanju
otroci in mladi, ki so zaradi različnih vzrokov prikrajšani za normalno družinsko življenja - kot preventivni terapevtski program in kot pomoč


Vsi programi vključujejo tudi starše otrok ali njihove skrbnike .

Predstavitev:

Terapija z živalmi je vodena s strani za to usposobljene osebe in jo sestavljajo:
Pet terapija (terapija z domačimi živalmi), kjer prijazne in v ta namen vzgojene živali nudijo udeležencu direkten dotik živali, ki je zaradi njihove višje telesne temperature, počasnejšega srčnega utripa in dihanja delujejo blagodejen in pomirjujoč. – stik z mehko in toplo živalsko dlako deluje pomirjujoče ter aktivira parasimpatični živčni sistem kar povzroči umiritev pulza in krvnega tlaka ter s tem pozitivno vpliva na delovanje srčno-žilnega sistema v človeškem telesu. Ob tem se mišice sprostijo, napetosti se zmanjšajo ali izginejo, dihanje postane bolj aktivno: globlje in močnejše.
Stik z živaljo povzroča tudi sproščanje večjih količin endorfinov v človeškem telesu, ki so znani tudi kot »hormoni sreče«.

Terapija z divjimi živalmi: divja mlada srna, divja kuna ... v začasnem azilu pri nas, ko jih navajamo na ponovno življenje v naravi, otroka ali mladostnika (v nadaljevanju besedila udeleženec) s svojo plahostjo, nezaupanjem in zbeganostjo spominjajo nanj in na njegove težave. Te živali iz narave s tem, da sčasoma dovolijo dotik, komunikacijo z udeležencem in navezanost nanj, izkažejo zaupanje in vero vase, ter mu tako pomagajo k dvigu samozaupanja, sprejemanja drugačnosti, občutka sprejetosti, verovanja vase in svoje zmožnosti ter samospoštovanja. Udeleženec se ob tem tudi uči svojega pristopa do sobitja, predvsem pri delu z plaho divjo živaljo, ki zahteva potrpežljivost in meje komunikacije. Terapija z živalmi poteka ves čas vsakega programa spontano in prilagojeno skupini ali posamezniku.

Terapija z naravo udeležencu dovoljuje neomejen postanek v gozdu, na polju, travniku, kjer si lahko vzame čas zase ali za debato, pogovor ali samogovor. Sme biti radoveden, istočasno pa spoznava odgovoren odnos do narave, ki ga prenese kasneje na sočloveka in družbo. Prav večdnevno vodeno bivanje z živaljo in naravo je nujno potrebno za to, da je uporabnik neomejen in ima tudi tisti, ki potrebuje več časa, tega dovolj.
Ta del terapije prilagajamo razpoloženju skupine in posameznika.

Terapevtsko delo s konjem in terapevtsko jahanje. Ob konju, s konjem in na konju, ter s pomočjo konja, se otroci in mladostniki spontano učijo sodelovati v skupini, aktivno reševati težave in graditi pozitivne odnose. Skrbeti za konja, ga negovati, hraniti, jahati tudi brez sedla lahko zmoremo samo z neomajnim zaupanjem, predanostjo, prijateljstvom in odprto komunikacijo. Vse te izkušnje uporabnik nato prenese v svoje vsakdanje življenje. Vsekakor pa so za ta del programa nujno potrebni mirni, srečni in otrok ter mladostnikov vajeni konji. Pomoč s terapevtskim jahanjem in terapevtskim delom je tudi v svetu zelo uspešna ter uporabljena in že znana metoda.

Tellington TTouch® metoda služi kot samopomoč tako uporabniku kot tudi terapevtom, vzgojiteljem, učiteljem … . Z njo si vsak lahko pomaga pri umirjanju, samokontroli in koncentraciji. Tellington TTouch® metoda deluje hkrati na obe možganske polovice in stimulira Beta, Alfa, Gama in Theta valovanje istočasno. Tako je uporabniku mirjen, spokojen ob tem, da aktivno razmišlja in je kreativen. Metoda je uporabna povsod kjer se človek nahaja in v vsakem trenutku. Lahko jo uporabljamo tudi kot pomoč drugemu (vzgojitelj uporabniku) in kot preneseno pomoč - delo na živali, ki posredno deluje na izvajalca metode.

Program »TERAPIJA S POMOČJO ŽIVALI IN NARAVE KAJA« pri otroku in mladostniku spodbuja: delavnost, zaupanje, solidarnost, komunikativnost, doslednost, pripravljenost nuditi pomoč, povezanost z ostalimi, sočutje , dober odnos do živali, dober odnos do narave, sprejemanje drugačnosti, nenasilje, samostojno odločanje, občutek sprejetosti, samospoštovanje, samozaupanje in občutek lastne vrednosti ter s pomočjo živali, narave in Tellington TTouch® metode spontano aktivira mehanizma samopomoči .

PROGRAM TERAPIJE PRILAGAJAMO POSAMEZNIKU ALI SKUPINI IN SICER PO PREDHODNEM POGOVORU Z:
otrokom in staršem (v primeru, da ima otrok že strokovno pomoč tudi z njegovim strokovnjakom)
ali strokovnim osebjem, ki se odloči za naš program

REFERENCE:
19 let uspešno sodelujemo z nekaterimi vladnimi in nevladnimi organizacijami, ki delajo z drugačnimi otroci in mladostniki, zadnjih 10 let pa intenzivno z:
- Mladinskim domom Malči Belič: Izvajamo vikend ali tedenske programe za njihove varovance otroke . 6 skupina otrok njihovega doma pa je že 4 leta tudi skupina otrok
Ambasadorjev živali in narave.
- Društvo Projekt človek (vikend in tedenski programi za uporabnike v postopku zdravljenja.
- Francija: (delinkventni otroci in mladostniki - tedenski program)
- V vseh teh letih smo delali tudi z: Psihiatrično bolnico Idrija, Sončkom, zavod Podlipa, Vzgojno varstveni zavod Višnja Gora, zavod Veržej ….

KAM POKLIČETE ZA INFORMACIJE IN REZERVACIJO TERMINA?

Vašega klica bomo veseli na telefonski številki: 041 639 822 - Darja, rezervni številki pa sta še 03 427 0118 in 031 414 283 - Manca, Andrej pa nam pišete na: #EM#61736d6d44766f686427646e78#EM# Z veseljem pa smo vam na voljo tudi za dodatne informacije.